Na osnovu člana 19. stav 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95. 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), člana 9. stav 2. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 12/03 i 34/03) i odredaba Odluke o načinu obrazovanja i utvrđivanju visine naknade za rad radnih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih organa državne službe ("Službene novine Federacije BiH", br. 80/07, 84/07, 6/08 i 13/09), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 108. sjednici održanoj 8. jula 2009. godine, donosi


R J E Š E NJ E

O IMENOVANJU KOMISIJE ZA PROVOĐENJE
POSTUPKA IZBORA KANDIDATA ZA JEDNOG
ČLANA UPRAVNOG ODBORA NEZAVISNOG
OPERATORA SISTEMA BOSNE I HERCEGOVINE IZ
FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE


I


Imenuje se Komisija za provođenje postupka izboru kandidata za jednog člana Upravnog odbora Nezavisnog operatora sistema Bosne i Hercegovine iz Federacije Bosne i Hercegovine, u sastavu:

l . Mr. HILMO ŠEHOVIĆ, predsjednik
2. Dr. STIPO BULJAN, član
3. TARIK BEGIĆ, član
4. JASMINA PAŠIĆ, član
5. NEDŽAD NUMIĆ, član


II


Zadatak Komisije iz tačke I ovog Rješenja je da odmah po zatvaranju javnog konkursa pregleda prijave prispjele na konkurs, sačini listu sa užim izborom kandidata koji ispunjavaju kriterije za imenovanje, po potrebi prikupi dodatne informacije o kandidatima, obavi intervju sa kandidatima i nakon toga, putem pismene preporuke, predloži Vladi Federacije Bosne i Hercegovine rang-listu sa najboljim kandidatima na dalje razmatranje.
Rok za obavljanje poslova i zadataka Komisije iz tačke I ovog Rješenja je 60 dana od dana objavljivanja javnog konkursa.
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine predložit će jednog člana Upravnog odbora iz Federacije Bosne i Hercegovine Vijeću ministara Bosne i Hercegovine na odobravanje.


III


Za učešće u radu Komisije, predsjedniku i članovima pripada naknada u skladu sa Odlukom o načinu obrazovanja i utvrđivanju visine naknade za rad radnih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih organa državne službe.
Visinu naknade, na prijedlog predsjednika Komisije, posebnim rješenjem utvrđuje federalni ministar energije, rudarstva i industrije, nakon prihvatanja izvještaja o izvršenju poslova i zadataka.


IV


Ovo Rješenje stupa na snagu narednog dana od dana donošenja i objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 468/09
8. jula 2009. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, s.r.