Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 94. sjednici održanoj 12. ožujka 2009. godine, donosi


O D L U K U

O DAVANJU OVLASTI ZA PRIJENOS OBVEZNICA
IRAČKE VLADE NA AGENCIJU ZA PRIVATIZACIJU U
FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE


I


Ovom Odlukom daju se ovlasti prijenosa, raspolaganja obveznica iračke vlade po osnovu komercijalnih potraživanja od Iraka i naplate pripadajuće kamate Agenciji za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine od Jubmes banke a.d Beograd za poduzeća: PZ "Integra" Sarajevo, Sarajevo kojoj pripadaju obveznice u nominalnom iznosu od USD 895.581,64; DD "Bitas", Sarajevo kojem pripadaju obveznice u nominalnom iznosu od USD 61.932,26; UPI, Sarajevo kojem pripadaju obveznice u nominalnom iznosu od USD 2.347,77; "Šipad" d.d. Sarajevo kojem pripadaju obveznice u nominalnom iznosu od USD 697,71.


II


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine daje punomoć Agenciji za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine da potpiše ugovor o prijenosu obveznica iračke vlade sa Jubmes bankom a.d. Beograd.


III


U ime Vlade Federacije Bosne i Hercegovine punomoć će potpisati premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.


IV


Zadužuje se Agencija za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine da Vladi Federacije podnese izvješće o izvršenom potpisu ugovora o prijenosu obveznica iračke vlade sa Jubmes banke a.d. Beograd na Agenciju za privatizaciju u Federaciji BiH.


V


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od objave u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 186/09
12. ožujka 2009. godine
Sarajevo

Premijer
Dr. Nedžad Branković, v.r.