Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), točke III Odluke o usvajanju Programa utroška sa kriterijima za raspodjelu sredstava Tekući grantovi. - "Poticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva, Prestrukturiranje rudnika ugljena u Federaciji BiH i Prestrukturiranje "Krivaja" Zavidovići" utvrđenim u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije ("Službene novine Federacije BiH", broj 16/09 i 52/09), na prijedlog federalnog ministra energije, rudarstva i industrije. Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na .sjednici 129. održanoj 23. prosinca 2009. godine, donosi


O D L U K U

O DAVAN.JU SUGLASNOSTI NA PRIJEDLOG
RJEŠENJA O IZMJENI RJEŠENJA O RASPODJELI
DIJUELA SREDSTAVA FEDERALNOG MINISTARSTVA ENERGIJE, RUDARSTVA I INDUSTRIJE, TEKUĆI
GRANTOVI - "POTICAJ PROIZVODNJI I
PRESTRUKTURIRANJE INDUSTRIJE I RUDARSTVA"
ZA 2009. GODINU ZA GOSPODARSKA DRUŠTVA SA
VEĆINSKIM UČEŠĆEM DRŽAVNOG KAPITALA, ZA
POMOĆ UPOSLENICIMA U GOSPODARSKIM
DRUŠTVIMA SA VEĆINSKIM UčEŠĆEM DRŽAVNOG
KAPITALA SVIH RAZINA VLASTI U FEDERACIJI
BOSNE I HERCEGOVINE KOJA SU U
PREDSTEČAJNOM ILI STEČAJNOM POSTUPKU,
KAO I POMOĆ NA PREVAZILAŽENJU TEŠKOG
SOCIJALNOG STANJA


I


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine daje suglasnost na Prijedlog rješenja o izmjeni Rješenja o raspodjeli dijela sredstava Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Tekući grantovi - "Poticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva" za 2009. godinu za gospodarska društva sa većinskim učešćem državnog kapitala, za pomoć zaposlenicima u gospodarskim društvima sa većinskim učešćem državnog kapitala svih razina vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine koja su u, predstečajnom ili stečajnom postupku, kao i pomoć na prevazilaženju teškog socijalnog stanja.


II


Za realiziranje ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo financija - Federalno ministarstvo finansija i Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, svatko u okviru svoje nadležnosti.


III


Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH".


V Broj 1019/09
23. prosinca 2009. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, v. r.