Na temelju članka 19. stavka 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 125. sjednici održanoj 30. studenoga 2009. godine, donosi


O D L U K U

O DAVANJU SUGLASNOSTI ZA ZAKLJUČIVANJE SPORAZUMA O RAZVOJU DISTRIBUTIVNE PLINSKE
MREŽE U SREDNJOBOSANSKOM KANTONU
IZMEĐU VLADE FEDERACIJE BiH, KAO SPONZORA
U KREDITNOM ARANŽMANU SA EBRD-om I VLADE
SREDNJOBOSANSKOG KANTONA


I


Usvaja se Sporazum o razvoju distributivne plinske mreže u Srednjobosanskom kantonu između Vlade Federacije BiH, kao Sponzora u kreditnom aranžmanu sa EBRD-om i Vlade Srednjobosanskog kantona.


II


Daje se suglasnost za zaključivanje Sporazuma o razvoju distributivne plinske mreže u Srednjobosanskom kantonu između Vlade Federacije BiH, kao sponzora u kreditnom aranžmanu sa EBRD-om i Vlade Srednjobosanskog kantona. Sporazum iz stavka 1. ove točke čini sastavni dio Odluke.


III


Ovlašćuje se MUSTAFA MUJEZINOVIĆ, premijer Vlade Federacije BiH, za potpisivanje Sporazuma o razvoju distributivne plinske mreže u Srednjobosanskom kantonu između Vlade Federacije BiH, kao sponzora u kreditnom aranžmanu sa EBRD-om i Vlade Srednjobosanskog kantona.


IV


Imenuje se interresorna radna grupa za uspostavljanje neovisnog regulatora za tržište distribucije prirodnog plina, u Federaciji BiH, u sastavu: predstavnici Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Regulatorne komisije za električnu energiju u FBiH - FERK, Vlade Kantona Sarajevo i BH-Gas-a.


V


Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u ''Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 939/09
30. studenoga 2009. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, v. r.