Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada. Federacije Bosne i Hercegovine, na 125. sjednici održanoj 30. novembra 2009. godine, donosi


O D L U K U

O DAVANJU SAGLASNOSTI ZA ZAKLJUČIVANJE SPORAZUMA O RAZVOJU DISTRIBUTIVNE GASNE
MREŽE U SREDNJOBOSANSKOM KANTONU IZMEĐU
VLADE FEDERACIJE BiH, KAO SPONZORA U
KREDITNOM ARANŽMANU SA EBRD-om I VLADE
SREDNJOBOSANSKOG KANTONA


I


Usvaja se Sporazum o razvoju distributivne gasne mreže u Srednjobosanskom kantonu između Vlade Federacije BiH, kao sponzora u kreditnom aranžmanu sa EBRD-om i Vlade Srednjobosanskog kantona.


II


Daje se saglasnost za zaključivanje Sporazuma o razvoju distributivne gasne mreže u Srednjobosanskom kantonu između Vlade Federacije BiH. kao sponzora u kredi Inom aranžmanu sa EBRD-om i Vlade Srednjobosanskog kantona.
Sporazum iz stava 1. ove tačke čini sastavni dio Odluke.


III


Ovlašćuje se MUSTAFA MUJEZINOVIĆ, premijer Vlade Federacije BiH, za potpisivanje Sporazuma o razvoju distributivne gasne mreže u Srednjobosanskom kantonu između Vlade Federacije BiH, kao sponzora u kreditnom aranžmanu sa EBRD-om i Vlade Srednjobosanskog kantona.


IV


Imenuje se interresorna radna grupa za uspostavljanje nezavisnog regulatora za tržište distribucije prirodnog gasa u Federaciji BiH, u sastavu: predstavnici Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Regulatorne komisije za električnu energiju u FBiH - FERK, Vlade Kantona Sarajevo i BH-Gas-a.


V


Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 939/09
30. novembra 2009. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, s. r.