Na temelju članka 27. stavak 1. i članka 36. Zakona o izvršavanju Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 87/08), na prijedlog Federalnog ministarstva zdravstva, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 121. sjednici održanoj 29. listopada 2009. godine, donosi


O D L U K U

O USVAJANJU PROGRAMA UTROŠKA SREDSTAVA S
KRITERIJIMA RASPODJELE SREDSTAVA
"TRANSFER ZA PROJEKTE NEVLADINIH ORGANA"
UTVRĐENIH PRORAČUNOM FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE ZA 2009. GODINU FEDERALNOM
MINISTARSTVU ZDRAVSTVA


I


Usvaja se Program utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za projekte nevladinih organa", utvrđenih u razdjelu 20. Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu, ("Službene novine Federacije BiH", broj 87/08).


II


Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu sredstva iz točke I ove Odluke utvrđena su u ukupnom iznosu od 114.601,00 KM.


III


Odobrava se raspodjela sredstva iz točke II ove Odluke za realiziranje programa prevencije i suzbijanja bolesti, za prevencije posljedica kroničnih oboljenja, za rehabilitaciju tjelesno i duševno oštećenih i povrijeđenih osoba u Federaciji Bosne i Hercegovine

Svrha programa: Jačanje nevladinog sektora u oblasti zdravstva i uspješnije provođenje preventivnih programa zdravstvene zaštite, doprinos promoviranju i unapređenju zdravlja pučanstva u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Kriteriji za raspodjelu sredstava: Rješenje o registraciji neprofitne organizacije ili udruge građana, metodologija rada i očekivani rezultati i učinci realiziranja programa, struktura i broj osoba koje se namjeravaju obuhvatiti programom, broj uposlenih boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, izvješće o realiziranim projektima koji su se financirali iz sredstava Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine.

Organizacija koja prima transfer: Neprofitne organizacije i udruge građana, registrirani na teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine.


IV


Isplata sredstava iz točke III ove Odluke teretit će sredstva utvrđena u razdjelu 20. Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu, pozicije 614300 - "Transfer za projekte nevladinih organa".


V


Nakon stupanja na snagu ove Odluke, Federalno ministarstvo zdravstva će objaviti u dnevnim novinama javni poziv neprofitnim organizacijama i udrugama o postupku i načinu dodjele sredstava transfera "Prevencije zlouporabe opojnih droga i programske aktivnosti za bolji tretman obitelji i mladih".


VI


Federalni ministar zdravstva imenovat će zasebno povjerenstvo, čiji je zadatak:.
- razmatranje zahtjeva po osnovu raspodjele sredstava transfera "Prevencije zlouporabe opojnih droga i programske aktivnosti za bolji tretman obitelji i mladih",
- izrada prijedloga Odluke za dodjelu sredstava,
- praćenje namjenskog utroška sredstava iz točke II ove Odluke.


VII


Federalni ministar zdravstva će donijeti rješenje o rasporedu sredstava pojedinačno za svakog korisnika.


VIII


O utrošenim sredstvima iz točke I ove Odluke organizacija koja prima transfer će tromjesečno izvješćivati Federalno ministarstvo zdravstva, a konačno izvješće, s dokazima o namjenskom utrošku sredstava, dostavit će do 31.01.2010. godine.


IX


Za realiziranje ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo zdravstva i Federalno ministarstvo financija - Federalno ministarstvo finansija, svatko u okviru svojih nadležnosti.


X


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 801/09
29. listopada 2009. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, v. r.