Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), i stava 12. tačka 59. Memoranduma o razumijevanju za uspostavljanje Fonda za reformu javne uprave između Odjela za međunarodni razvoj Ujedinjenog Kraljevstva, Agencije za međunarodni razvoj i saradnju Švedske, Ministarstva za razvoj i saradnju Holandije i Delegacije Evropske komisije u BiH i Vijeća ministara BiH, Vlade Federacije BiH, Vlade Republike Srpske, Vlade Brčko Distrikta BiH i Ministarstva finansija i trezora BiH, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 121. sjednici održanoj 21. oktobra 2009. godine, donijela je


O D L U K U

O DAVANJU SAGLASNOSTI NA NACRT ANEKSA
MEMORANDUMA O RAZUMIJEVANJU ZA
USPOSTAVLJANJE FONDA ZA REFORMU
JAVNE UPRAVE


I


Daje se saglasnost na Nacrt Aneksa Memoranduma o razumijevanju za uspostavljanje Fonda za reformu javne uprave između Odjela za međunarodni razvoj Ujedinjenog Kraljevstva, Agencije za međunarodni razvoj i saradnju Švedske, Ministarstva za razvoj i saradnju Holandije i Delegacije Evropske komisije u BiH i Vijeća ministara BiH, Vlade Federacije BiH, Vlade Republike Srpske, Vlade Brčko Distrikta BiH i Ministarstva finansija i trezora BiH.


II


Aneks Memoranduma iz tačke I ove Odluke sastavni je dio ove Odluke.


III


Ovlašćuje se MUSTAFA MUJEZINOVIĆ, premijer/predsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine da u ime Vlade Federacije Bosne i Hercegovine potpiše Aneks Memoranduma iz tačke I ove Odluke.


IV


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 774/09
21. oktobra 2009, godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, s. r.