Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 120. sjednici održanoj 21. oktobra 2009. godine, donosi


O D L U K U

O DAVANJU SAGLASNOSTI ZA PRIHVAĆANJE
GRANTA KREDITAN ANSLAT FUR WIEDERAUFBAU,
FRANKFURT NA MAJNI (KFVV) ZA PROJEKT
"TRETMAN PRIKUPLJANJA OTPADNIH VODA,
BIHAĆ"


I


Federacija Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Federacija) prihvaća grant Kreditanslalt fur Wiederaufbau, Frankfurt na Majni (u daljnjem tekstu: KfW), u iznosu od 17.500.000 EUR-a. za finansiranje Projekta "Tretman otpadnih voda, Bihać" (u daljnjem tekstu: Projekt).


II


Vlada Federacije saglasna je da se iz sredstava granta iz tačke I ove Odluke finansiraju investicije i odnosne konsultacijske usluge u iznosu od 17.000.000 EUR-a, i prateće mjere u iznosu od 500.000 EUR-a.


III


Vlada Federacije potvrđuje daje razmatrana dokumentacija prihvatljiva za Federaciju, a posebno:
- usaglašeni Zapisnik sa pregovora.
- Nacrt finansijskog i projektnog sporazuma između KfW-a, Bosne i Hercegovine, Federacije Bosne i Hercegovine i Općine Bihać.


IV


Ovlašćuje se federalni ministar finansija - federalni ministar financija da, u ime Federacije, potpiše Finansijski i projektni sporazum između KfW-a, Bosne i Hercegovine, Federacije Bosne i Hercegovine i Općine Bihać, kao i Supsidijarni sporazum između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine.


V


U periodu implementacije Projekta, u Budžetu Federacije nije potrebno osigurati dodatna finansijska sredstva za sufinansiranje Projekta.


VI


Implementacija Finansijskog i projektnog sporazuma iz tačke IV ove Odluke ne zahtijeva donošenje novih ili izmjenu postojećih zakona.


VII


Za realizaciju ove Odluke i izvještavanje zadužuju se Federalno ministarstvo finansija/financija, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Općina Bihać, svako u okviru svoje nadležnosti.


VIII


Ova Odluka slupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V 6poj 764/09
21. oktobra 2009. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, s. r.