Na temelju čl. 34. i 36. Zakona o izvršavanju Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 87/08 i 24/09), na prijedlog Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 120. sjednici, održanoj 21. listopada 2009. godine, donosi


O D L U K U

O IZMJENAMA l DOPUNAMA ODLUKE O USVAJANJU PROGRAMA UTROŠKA SREDSTAVA SA
KRITERIJIMA RASPODJELE SREDSTAVA
"TRANSFER ZA RAZVOJ TURIZMA I OKOLIŠA U
FEDERACIJI BiH" UTVRĐENOG PRORAČUNOM
FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2009.
GODINI FEDERALNOM MINISTARSTVU OKOLIŠA I
TURIZMA


I


U Odluci o usvajanju programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za razvoj turizma i okoliša u Federaciji BiH" utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma ("Službene novine Federacije BiH",broj 9/09) u točki III podtočka 2., mijenja se i glasi:
2. "Sufinanciranje izrade Studija izvodljivosti za zaštićenu prirodnu vrijednost špilje Vjetrenica i dijela Popovog polja u općini Ravno, dodjeljuju se novčana sredstva u ukupnom iznosu od 170.000 KM.
Sredstva iz podtočke 2. ove točke implementirat će Federalno ministarstvo okoliša i turizma zajednički sa općinom Ravno sukladno Zakonu o javnim nabavama Bosne i Hercegovine ("Službeni glasnik BiH", br. 49/04, 19/05, 92/05, 8/06, 24/06 i 70/06) i podzakonskim aktima.
Sa općinom Ravno, kao suimplementatorom. Federalno ministarstvo okoliša i turizma će sklopiti Ugovor o namjenskom prijenosu sredstava na transakcijski račun općine".
Iza podtočke 2. dodaje se nova točka 3. koja glasi: "Sufinanciranje izrade priručnika za edukaciju i polaganje općeg dijela ispita za turističke vodiče u Federaciji BiH, edukacije i organiziranje polaganja stručnog ispita za turističke vodiče za područje Federacije BiH i izrada i dodjela certifikata za turističkog vodiča, dodjeljuju se novčana sredstva u ukupnom iznosu od 30.000 KM.
Sredstva iz podtočke 3. ove točke implementirat će Federalno ministarstvo okoliša i turizma u suradnji sa Turističkom zajednicom Zeničko-dobojskim kantonom, sukladno sa važećim propisima vezanim za edukaciju i polaganje stručnog ispita za turističkog vodiča.
Sa Turističkom zajednicom Zeničko-dobojskim kantonom, kao suimplementatorom, Federalno ministarstvo okoliša i turizma će sklopiti Ugovor o namjenskom prijenosu sredstava na transakcijski račun turističke zajednice".
Dosadašnje podtočke 3. do 13. postaju podtočke 4. do 14.


II


U točki IV stavak 1. iznos "500.000,00 KM" zamjenjuje se iznosom "800.000,00 KM".


III


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 763/09
21. listopada/oktobra 2009. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, v. r.