Na osnovu člana 40. stav 4. Zakona o dugu, zaduživanju i garancijama u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 86/07) i člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 108. sjednici održanoj 8. jula 2009. godine, donosi


O D L U K U

O DAVANJU SAGLASNOSTI ZA PRIHVATANJE
KREDITA EVROPSKE INVESTICIJSKE BANKE ZA
PROJEKT KORIDOR Vc - PRVA FAZA - SJEVER


I


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Vlada Federacije) prihvata kredit Evropske investicijske banke u iznosu od 75.000.000 EUR prema uslovima utvrđenim u Ugovoru o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Evropske investicijske banke za Projekt Koridor Vc - prva faza - sjever.


II


Vlada Federacije BiH je saglasna da se iz sredstava kredita iz tačke I ove Odluke finansira izgradnja prioritetne dionice autoceste na Koridoru Vc, Drivuša-Kakanj u dužini od 15,2 km.


III


Vlada Federacije potvrđuje da je razmatrana dokumentacija prihvatljiva za Federaciju Bosne i Hercegovine, a posebno Ugovor o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Evropske investicijske banke za Projekt Koridor Vc - prva faza - sjever.


IV


Implementacija Ugovora o finansiranju iz tačke III ove Odluke ne zahtijeva donošenje novih ili izmjenu postojećih zakona, ali podliježe potvrđivanju Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na osnovu člana 40. Zakona o dugu, zaduživanju i garancijama u Federaciji Bosne i Hercegovine.


V


Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo finansija - Federalno ministarstvo financija, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija i Federalna direkcija za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta, svako u okviru svoje nadležnosti.


VI


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 727/09
8. jula 2009. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, s. r.