Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 118. sjednici održanoj 25. septembra 2009. godine, donosi


O D L U K U

O ZADUŽIVANJU AGENCIJE ZA PRIVATIZACIJU
FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA
PROVEDBU REVIZIJE SA PRAVNOG, FINANSIJSKOG
I RAČUNOVODSTVENOG ASPEKTA, UKLJUČUJUĆI
PROVEDENE STATUSNE PROMJENE, DIONIČKOG
DRUŠTVA " PETROL" D.D. LJUBUŠKI


I


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, s ciljem zaštite državnog kapitala u dioničkom društvu "PETROL" d.d. Ljubuški i utvrđivanja stvarnog iznosa i strukture kapitala, zadužuje Agenciju za privatizaciju Federacije Bosne i Hercegovine za provedbu revizije u društvu "PETROL" d.d. Ljubuški sa pravnog, finansijskog i računovodstvenog aspekta, uključujući provedene statusne promjene.


II


Agencija za privatizaciju Federacije Bosne i Hercegovine će prvi izvještaj Vladi Federacije Bosne i Hercegovine dostaviti u roku od 15 dana od stupanja na snagu ove Odluke.


III


Agencija za privatizaciju Federacije Bosne i Hercegovine će mjesečnim izvještavanjem informisati Vladu Federacije Bosne i Hercegovine i Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije o aktivnostima vezanim za zaduženje iz tačke I ove Odluke.


IV


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 701/09
25. septembra 2009. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, s. r.