Na temelju članka 27. stavak 1. i članka 36. Zakona o izvršavanju Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu ("Službene novine Federacije BiH". broj 87/08, 24/09 i 50/09), na prijedlog Federalnog ministarstva zdravstva, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 118. sjednici održanoj 25. rujna 2009. godine, donosi


O D L U K U

O USVAJANJU PROGRAMA UTROŠKA SREDSTAVA SA KRITERIJIMA RASPODJELE SREDSTAVA "TRANSFER ZA FEDERALNO MINISTARSTVO ZDRAVSTVA ZA OBVEZNO PSIHIJATRIJSKO LIJEČENJE" UTVRĐENIH PRORAČUNOM
FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2009.
GODINU FEDERALNOM MINISTARSTVU
ZDRAVSTVA


I


Usvaja se Program utroška sredstava sa kriterijima .raspodjele sredstava "Transfer za Federalno ministarstvo zdravstva za obvezno psihijatrijsko liječenje" utvrđenih u razdjelu 20. Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu ("Službene novine Federacije BiH", br. 87/08, 24/09 i 50/09).


II


Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu, sredstva iz točke I ove Odluke utvrđena su u ukupnom iznosu od 102.441,00 KM.


III


Sredstva iz točke II ove Odluke raspoređuju se za plaćanje troškova provedbe i izvršenja mjere sigurnosti obveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi i mjere sigurnosti obveznog psihijatrijskog liječenja na slobodi.

Svrha programa: Adekvatno liječenje i zbrinjavanje psihijatrijskih bolesnika.

Kriteriji za raspodjelu sredstava:
- Rješenje ovlaštenog suda o izricanju mjere sigurnosti obveznog psihijatrijskog čuvanja i liječenja u zdravstvenoj ustanovi ili mjere sigurnosti obveznog psihijatrijskog liječenja na slobodi,
- Račun zdravstvene ustanove o troškovima liječenja i čuvanja osobe kojoj je Izrečena mjera sigurnosti.

Organizacija koja prima transfer: Zdravstvene ustanove u kojima se izvršava mjera sigurnosti, o čemu odlučuje Federalno ministarstvo zdravstva.


IV


Isplata sredstava iz točke II ove Odluke teretit će sredstva utvrđena u razdjelu 20. Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu, pozicije 614100 - "Transfer za Federalno ministarstvo zdravstva za obvezno psihijatrijsko liječenje".


V


Federalni ministar zdravstva će imenovati posebno povjerenstvo, čiji je zadatak da prati namjenski utrošak sredstava iz točke II ove Odluke.


VI


O utrošenim sredstvima iz točke II ove Odluke Federalno ministarstvo zdravstva će tromjesečno dostavljati izvješće Federalnom ministarstvu financija - Federalnom ministarstvu finansija.


VII


Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo zdravstva i Federalno ministarstvo financija - Federalno ministarstvo finansija, svatko u okviru svojih ovlasti.


VIII


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 694/09
25. rujna 2009. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, v. r.