Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), točke III Odluke o usvajanju Programa utroška sa kriterijima za raspodjelu sredstava Tekući grantovi - "Poticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva, konsolidacija rudnika ugljena u Federaciji BiH i konsolidacija "Krivaja" Zavidovići" utvrđenim u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije ("Službene novine Federacije BiH", br. 16/09 i 52/09), na prijedlog federalnog ministra energije, rudarstva i industrije, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na sjednici 117. održanoj 14. rujna 2009. godine, donosi


O D L U K U

O DAVANJU SUGLASNOSTI NA PRIJEDLOG
RJEŠENJA O RASPODJELI DIJELA SREDSTAVA
FEDERALNOG MINISTARSTVA ENERGIJE,
RUDARSTVA I INDUSTRIJE TEKUĆI GRANTOVI -
POTICAJ PROIZVODNJI I PRESTRUKTURIRANJE
INDUSTRIJE I RUDARSTVA ZA 2009. GODINU ZA
GOSPODARSKA DRUŠTVA SA VEĆINSKIM UČEŠĆEM
DRŽAVNOG KAPITALA, ZA POMOĆ UPOSLENICIMA
U GOSPODARSKIM DRUŠTVIMA SA VEĆINSKIM
UČEŠĆEM DRŽAVNOG KAPITALA SVIH RAZINA
VLASTI U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE
KOJA SU U PREDSTEČAJNOM ILI STEČAJNOM
POSTUPKU, KAO I POMOĆ NA PREVAZILAŽENJU
TEŠKOG SOCIJALNOG STANJA


I


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine daje suglasnost na Prijedlog rješenja o raspodjeli dijela sredstava Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije Tekući grantovi -"Poticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva" za 2009. godinu za gospodarska društva sa većinskim učešćem državnog kapitala, za pomoć uposlenicima u gospodarskim društvima sa većinskim učešćem državnog kapitala svih razina vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine koja su u predstečajnom ili stečajnom postupku, kao i pomoć na prevazilaženju teškog socijalnog stanja, broj 08-14-1935/09.


II


Za realiziranje ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo financija - Federalno ministarstvo finansija i Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, svatko u okviru svoje nadležnosti.


III


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 683/09
14. rujna 2009. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, v. r.