Na temelju članka 14. stavak 3. Zakona o pravima i dužnostima republičkih organa u korištenju sredstava u društvenoj svojini ("Službeni list SRBiH", broj 33/81 i 29/90) koji se sukladno članku IX.5. (1) Ustava Federacije Bosne i Hercegovine primjenjuje kao federalni propis i članka 3. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 111. sjednici održanoj 30. srpnja 2009. godine, donosi


O D L U K U

O DAVANJU NA KORIŠTENJE OPREME, ARHIVA I
NOVČANIH SREDSTAVA ZAVODA ZA KONTROLU
LIJEKOVA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE I
ARHIVA I NOVČANIH SREDSTAVA SEKTORA ZA
FARMACIJU FEDERALNOG MINISTARSTVA
ZDRAVSTVA AGENCIJI ZA LIJEKOVE I MEDICINSKA SREDSTVA BOSNE I HERCEGOVINE


I


S ciljem realizacije Odluke o početku rada Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine ("Službeni glasnik BiH", broj 78/08), oprema, arhiva i novčana sredstva Zavoda za kontrolu lijekova Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Zavod za kontrolu lijekova), kao i arhiv i novčana sredstva Sektora za farmaciju Federalnog ministarstva zdravstva koji su organizacioni dijelovi Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Agencija), ustupaju se na korištenje Agenciji, bez naknade.
Popis opreme, arhiva i novčanih sredstava iz stavka 1. ove točke, sačinjen Zapisnikom o izvršenom popisu od strane Povjerenstva za popis stalnih sredstava, formirane Odlukom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, broj 08-07-8-838-DG09 od 02.06.2009. godine, sastavni je dio ove Odluke.
Preuzeta oprema, arhiva i novčana sredstva koristit će se radi obavljanja djelatnosti Agencije utvrđene Zakonom o lijekovima i medicinskim sredstvima ("Službeni glasnik BiH", broj 58/08).


II


Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo zdravstva, Federalno ministarstvo financija/Federalno ministarstvo finansija i Zavod za kontrolu lijekova, svatko u okviru svojih nadležnosti.


III


O predaji opreme, arhiva i novčanih sredstava iz točke I ove Odluke, Federalno ministarstvo zdravstva će sačiniti izvješće i isti dostaviti Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.


IV


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 597/09
30. srpnja 2009. godine
Sarajevo

Premijer
Mustat'u Mujezinović, v. r.