Na osnovu člana 36. stav 2. Zakona o udruženjima i fondacijama ("Službene novine Federacije BiH", broj 45/02), Vlada i Federacije Bosne i Hercegovine, na 110. sjednici održanoj 23. jula 2009. godine, donosi


O D L U K U

O DAVANJU SAGLASNOSTI STRANOJ NEVLADINOJ
ORGANIZACIJI "SPERANZA" NEPROFITNA
ORGANIZACIJA OD JAVNOG ZNAČAJA - ONLUS",
PORTO SANT KLPIDDDIO, VIA PALESTRO BR. 33,
ITALIJA, ZA OSNIVANJE PREDSTAVNIŠTVA U
I FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE


I


Daje se saglasnost stranoj nevladinoj organizaciji "SPERANZA" neprofitna organizacija od javnog značaja -ONLUS", Porto Sant Elpidddio, Via Palestro br. 33, - Italija, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine, sa sjedištem u Međugorju bb, Općina Čitluk.


II


Osnivač predstavništva je SPERANZA "neprofitna organizacija od javnog značaja - ONEUS", Porto Sant Elpidddio, Via Palestro br/33, Italija.


III


Predstavništvo se osniva u cilju pružanja socijalne skrbi i dobročinstva i širenja kulture aktivnosti pružanja pomoći osobama lošeg imovinskog stanja, - proširivanje didaktičkih horizonata edukalorima i socijalnim radnicima, senzibiliranja javnog mišljenju naspram problematike mladih, porodice i treće dobi i obnavljanje aktivnosti pružanja pomoći subjektima različitih profila, starim osobama i osobama sa moralnim, materijalnim ili zdravstvenim poteškoćama i promoviranje seminara i konferencija korisnih za postizanje gore navedenih ciljeva.


IV


Ova Odluka slupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 526/09
23. jula 2009. godine
Sarajevo

Premijer
Mustata Mujezinović, s.r.