Na osnovu članova 34. i 36. Zakona o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008.godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 87/08), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je, na 110 sjednici održanoj 23. jula 2009. godine, donijela


O D L U K U

O USVAJANJU PROGRAMA UTROŠKA SREDSTAVA
"TRANSFER ZA SANACIJU DONJEG TOKA RIJEKE
TREBIŽAT, VODOPADA KRAVICE I KOĆUŠA"
UTVRĐENIH BUDŽETOM FEDERACIJE BiH
ZA 2009. GODINU, FEDERALNOM MINISTARSTVU
OKOLIŠA I TURIZMA


I


Usvaja se Program utroška Sredstava "Transfer za sanaciju donjeg toka rijeke Trebižat, vodopada Kravice i Koćuša" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu, ("Službene novine Federacije BIH", broj 87/07), u razdjelu 61, pozicija 614100, u iznosu 500.000,00 KM, i to za:
1. Izvođenje radova na uređenju korita sa pristupnim sadržajima,
2. Izrada projektnog zadatka i izvedbenog projekta za izvođenje pristupnih staza prema rijeci Trebižat i vodopadu Kravica i šetnica uz samu rijeku Trebižat na lokalitetu vodopada Kravica sa svim pratećim objektima iz prirodne i kulturne zaštite.


II


Sredstva iz tačke I ove Odluke implementirat će Federalno ministarstvo okoliša i turizma u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine i drugim propisima.


III


O utrošenim sredstvima iz tačke I ove Odluke, Federalno ministarstvo okoliša i turizma će tromjesečno izvještavati Federalno ministarstvo finansija - Federalno ministarstvo financija u skladu sa Zakonom o budžetu u Federaciji Bosne i Hercegovine.


IV


Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo finansija-Federalno ministarstvo financija i Federalno ministarstvo okoliša i turizma, svako u okviru svoje nadležnosti.


V


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 521/09
23. jula 2009. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, s.r.