Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH". broj 1/94, /95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06 ) na prijedlog federalnog ministra rada i socijalne politike. Vlada Federacije Bosne i Hercegovine a 109. sjednici održanoj 16. jula 2009. godine, donijela je


O D L U K U

O UTROŠKU SREDSTAVA TRANSFERA
"EKONOMSKO-SOCIJALNO VIJEĆE" UTVRĐENIH
BUDŽETOM FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE
ZA 2009. GODINU FEDERALNOM MINISTARSTVU
RADA I SOCIJALNE POLITIKE


I


Odobrava se utrošak sredstava transfera "Ekonomsko-socijalno vijeće" utvrđenih u razdjelu 51. Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu ("Službene novine Federacije BiH".broj 87/08), ekonomski kod 614300 u iznosu od 50.000 KM.


II


Sredstva iz tačke I ove Odluke koristit će se za obavljanje redovne djelatnosti Ekonomsko-socijalnog vijeća.


III


Federalno ministarstvo rada i socijalne politike prijenos sredstava iz tačke I ove Odluke vršit će na račun Ekonomsko-socijalnog vijeća mjesečno po 1/12 odobrenog iznosa.


IV


Ekonomsko-socijalno vijeće dužno je tromjesečno izvještavati Federalno ministarstvo rada i socijalne politike o trošenim sredstvima iz tačke I ove Odluke.


V


Federalno ministarstvo rada i socijalne politike će o utrošenim sredstvima iz tačke I ove Odluke, tromjesečno izvještavati Federalno ministarstvo finansija/Federalno ministarstvo financija i Vladu Federacije Bosne i Hercegovine.


VI


Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo rada i socijalne politike i Federalno ministarstvo finansija/Federalno ministarstvo financija, svako u okviru svojih nadležnosti.


VII


Ova Odluka slupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 507/09
16. jula 2009. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, s.r.