Na temelju članka 40. stavak 4. Zakona o dugu, zaduživanju i garancijama u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 86/07 i 24/09) i članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95,58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 108. sjednici održanoj 8. srpnja 2009. godine, donosi


O D L U K U

O DAVANJU SUGLASNOSTI ZA PRIHVAĆANJE
KREDITA SAUDIJSKOG FONDA ZA EKONOMSKI
RAZVOJ ZA PROJEKT DOVRŠENJE I OPREMANJE
ČETIRI BOLNICE


I


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Vlada Federacije) prihvaća kredit Saudijskog fonda za ekonomski razvoj za Projekt dovršenje i opremanje četiri bolnice u iznosu od 93,750.000 SR (saudijskih rijala), stoje ekvivalentno iznosu od 25.000.000 USD.


II


Vlada Federacije suglasna je da se iz sredstava kredita iz točke I ove Odluke financira dovršetak gradnje i opremanja suvremenom medicinskom opremom četiri medicinske ustanove u Federaciji i to Klinički centar Univerziteta Sarajevo, Klinička bolnica Mostar, RMC "Dr. Safet Mujić" Mostar i Opća bolnica Konjic.


III


Vlada Federacije potvrđuje da je razmatrana dokumentacija prihvatljiva za Federaciju Bosne i Hercegovine, a posebno:
- Zapisnik s pregovora
- Kreditni sporazum između Bosne i Hercegovine i Saudijskog fonda za ekonomski razvoj za Projekt dovršenja i opremanja četiri bolnice.


IV


Implementacija kreditnog sporazuma iz točke III ove Odluke ne zahtijeva donošenje novih ili izmjenu postojećih zakona, ali podliježe potvrđivanju Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na temelju članka 40. Zakona o dugu, zaduživanju i garancijama u Federaciji Bosne i Hercegovine.


V


Za realizaciju ove Odluke i izvještavanje zadužuju se Federalno ministarstvo financija - Federalno ministarstvo finansija, Federalno ministarstvo zdravstva i Razvojna banka Federacije Bosne i Hercegovine, svatko u okviru svoje nadležnosti.


VI


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 471/09
8. srpnja 2009. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, v.r.