Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 108. sjednici održanoj 8. srpnja 2009. godine, donosi


O D L U K U

O KORIŠTENJU LIJEKOVA BEVACIZUMAB,
ERLOTINIB I TEMOZOLAMID NA TERET
SREDSTAVA FONDA SOLIDARNOSTI FEDERACIJE
BOSNE I HERCEGOVINE


I


Na teret sredstava fonda solidarnosti Federacije Bosne i Hercegovine mogu se, po posebnom režimu, koristiti lijekovi iz skupine citostatika: Bevacizumab, Erlotinib i Temozolamid.
Šifra, nezaštićeno (generičko-INN) ime, oblik i jačina, kao i indikacije lijekova iz stavka l, ove točke, utvrđeni su u prilogu ove Odluke i čine njezin sastavni dio.


II


Poseban režim iz točke I ove Odluke podrazumijeva da ovlašteno povjerenstvo Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine izdaje suglasnost za korištenje lijekova iz točke I ove Odluke sukladno utvrđenim doktrinarnim pristupom odobrenim od strane federalnog ministra zdravstva.


III


Ova se Odluka donosi kao privremena i važi do početka implementacije Odluke o utvrđivanju osnovnog paketa zdravstvenih prava ("Službene novine Federacije BiH", broj 21/09) i utvrđivanja minimuma lijekova u bolničkoj zdravstvenoj zaštiti od strane Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, a suglasno članku 83. stavak 2. Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima ("Službeni glasnik BiH", broj 58/08).


IV


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 463/09
8. srpnja 2009. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, v.r.