Na Osnovu čl. 37. i 43. Zakona o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 87/08), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 98. sjednici održanoj 9. aprila 2009. godine, donosi


O D L U K U

O ODOBRAVANJU UTROŠKA SREDSTAVA TEKUĆEG
GRANTA "TRANSFER ZA PODRŠKU FONDACIJI ZA
STAMBENO ZBRINJAVANJE RVI I BORAČKE
POPULACIJE", UTVRĐENOG BUDŽETOM
FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2009.
GODINU, FEDERALNOM MINISTARSTVU ZA
PITANJA BORACA I INVALIDA
ODBRAMBENO-OSLOBODILAČKOG RATA/
FEDERALNOM MINISTARSTVU ZA PITANJA
BRANITELJA I INVALIDA DOMOVINSKOG RATA


I


Odobrava se utrošak sredstava tekućeg granta "Transfer za podršku Fondaciji za stambeno zbrinjavanje RVI i boračke populacije", utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata ("Službene novine Federacije BiH", broj 87/08), u iznosu od 834.200,00 KM.


II


Sredstva iz tačke I ove Odluke isplatit će se na teret sredstava utvrđenih u razdjelu 32. Ekonomski kod 614300 - "Transfer za podršku Fondaciji za stambeno zbrinjavanje RVI i boračke populacije" Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu.


III


O utrošenim sredstvima iz tačke I ove Odluke Fondacija za pružanje pomoći u rješavanju stambenih pitanja pripadnika boračke populacije, koja prima transfer dužna je dostaviti konačan izvještaj njegove realizacije, najkasnije do 31.12.2009. godine Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbramberto-oslobodilačkog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata.


IV


Za provođenje ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata i Federalno ministarstvo finansija/Federalno ministarstvo financija, svako u okviru svoje nadležnosti.


V


Ova Odluka će se primjenjivati u skladu sa Odlukom o obustavljanju izvršavanja pojedinih rashoda i izdataka u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu, V broj 240/09 od 26.03.2009. godine, objavljena u "Službenim novinama Federacije BiH" broj 22/09 od 06.04.2009. godine.
Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 367/09
9. aprila/travnja 2009. godine
Sarajevo

Premijer
Dr. Nedžad Branković, s.r.