Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 100. sjednici održanoj 29. aprila 2009. godine, donijela je


O D L U K U

O USVAJANJU PLANA KONTROLE
"RADA NA CRNO"


I


Usvaja se Plan kontrole "rada na crno" na području Federacije Bosne i Hercegovine, za koju su dali saglasnost premijeri vlada kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine u okviru zaključaka sa zajedničkog sastanka održanog 7. aprila 2009. godine u Fojnici.


II


Plan pojačane kontrole "rada na crno" na području Federacije BiH u pogledu nosilaca aktivnosti, dinamike realizacije i finansijskih sredstava bit će realizovan u skladu sa posebnim Operativnim planom provođenja aktivnosti koji je utvrdila Federalna uprava za inspekcijske poslove.


III


Sredstva potrebna za realizaciju ove Odluke obezbijedit će se iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine putem Federalnog ministarstva finansija.


IV


Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo finansija, Federalna uprava za inspekcijske poslove i drugi nosioci aktivnosti utvrđeni Planom iz tačke I ove Odluke.


V


U skladu sa tačkom I ove Odluke obavezuju se premijeri vlada kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine da imenuju odgovornu osobu (sekretar vlade kantona) za provedbu aktivnosti u kantonima a koje proizilaze iz Operativnog plana aktivnosti iz tačke II ove Odluke.


VI


Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 347/09
29. aprila/travnja 2009. godine
Sarajevo

Premijer
Dr. Nedžad Branković, s.r.