Na temelju članka 27. stavak 1. i članka 36. Zakona o izvršavanju Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 87/08), na prijedlog Federalnog ministarstva zdravstva, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 99. sjednici održanoj 15. travnja 2009. godine, donosi


O D L U K U

O USVAJANJU PROGRAMA UTROŠKA SREDSTAVA S
KRITERUIMA RASPODJELE SREDSTAVA
"TRANSFER ZA ZAVOD ZA TRANSFUZIJSKU
MEDICINU " UTVRĐENIH PRORAČUNOM
FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2009.
GODINU FEDERALNOM MINISTARSTVU
ZDRAVSTVA


I


Usvaja se Program utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za Zavod za transfuzijsku medicinu", utvrđenih u razdjelu 20. Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 87/08).


II


Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu sredstva iz točke I ove Odluke utvrđena su u iznosu od 240.000,00 KM.


III


Sredstva iz točke II ove Odluke raspoređuju se za sljedeće namjene:
1. Sredstva za plaće i naknade troškova uposlenika, koji obavljaju transfuzijsku medicinu za područje Federacije Bosne i Hercegovine,
2. Sufinanciranje izdataka za materijal i usluge Zavoda za transfuzijsku medicinu Federacije Bosne i Hercegovine.
Svrha programa: Uspješno obavljanje i unaprjeđenje poslovanja Zavoda za transfuzijsku medicinu Federacije Bosne i Hercegovine, primjena jedinstvenih standarda u prikupljanju krvi i krvnih komponenata, koordinacija aktivnosti u procesu transfuzijske medicine u Federaciji Bosne i Hercegovine, unaprjeđenje rada dijagnostičkih službi, te kvalitetnije i sigurnije čuvanje krvi i krvnih produkata.
Kriteriji za raspodjelu sredstava: Pravilnik o unutarnjoj organizaciji Zavoda za transfuzijsku medicinu Federacije Bosne i Hercegovine, Pravilnik o plaćama i drugim primanjima zaposlenih u Zavodu za transfuzijsku medicinu Federacije Bosne i Hercegovine.
Organizacija koja prima transfer: Zavod za transfuzijsku medicinu Federacije Bosne i Hercegovine.


IV


Isplata iz točke II ove Odluke teretit će sredstva utvrđena u razdjelu 20. Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu, pozicije 614300 - "Transfer za Zavod za transfuzijsku medicinu", a vršit će se na temelju zahtjeva organizacije koja prima transfer.


V


Federalni ministar zdravstva će imenovati zasebno povjerenstvo koje će pratiti namjenski utrošak sredstava iz točke II ove Odluke.


VI


O utrošenim sredstvima iz točke II ove Odluke Zavod za transfuzijsku medicinu Federacije Bosne i Hercegovine će tromjesečno podnositi izvješće Federalnom ministarstvu zdravstva.


VII


Za realiziranje ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo zdravstva i Federalno ministarstvo financija-Federalno ministarstvo finansija, svatko u okviru svojih ovlasti.


VIII


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 311/09
15. travnja 2009. godine
Sarajevo

Premijer
Dr. Nedžad Branković, v.r.