Na temelju članka 36. stavak 2. Zakona o udrugama i fondacijama ("Službene novine Federacije BiH", broj 45/02), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 98. sjednici, održanoj 9. travnja 2009. godine, donosi


O D L U K U

O DAVANJU SUGLASNOSTI STRANOJ NEVLADINOJ
ORGANIZACIJI "SOLLIEVO YAHWEH LA LUČE", SA
SJEDIŠTEM U AGNI, PADOVA, ULICA SANT'ORSOLA
11, ITALIJA, ZA OSNIVANJE PREDSTAVNIŠTVA U
FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE


I


Daje se suglasnost nevladinoj organizaciji "SOLLIEVO YAHWEH LA LUČE", sa sjedištem u Agni, Padova, ulica Sant'orsola 11, Italija, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine, sa sjedištem u Međugorju bb, Općina Čitluk.


II


Osnivač predstavništva je nevladina organizacija udruga "SOLLIEVO YAHWEH LA LUČE", sa sjedištem u Agni, Padova, ulica Sant'orsola 11, Italija.


III


Predstavništvo se osniva u cilju ostvarivanja pomoći osobama u trenucima i potrebe i poteškoća, kako fizičkih tako i psihičkih, pomoć kod obrazovanja i prevencije u cilju ponovnog uključivanja u društveni život, pomoć i pratnja osobama u trenucima potrebe u zdravstvenim ustanovama i javnim mjestima, te stvaranje prostora za osobe sa posebnim potrebama u parkovima i organiziranje sajmova i drugih manifestacija u cilju boljeg informiranja osoba sa posebnim potrebama.


IV


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 280/09
9. travnja 2009. godine
Sarajevo

Premijer
Dr. Nedžad Branković, v.r.