Na temelju članka 22. i 23. Zakona o proračunima u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 19/06) i članka 25. do članka 34. Zakona o izvršavanju Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 87/08), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 96. sjednici održanoj 26. ožujka 2009. godine, donosi


O D L U K U

O OBUSTAVLJANJU IZVRŠAVANJA POJEDINIH
RASHODA I IZDATAKA U PRORAČUNU FEDERACIJE
BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2009. GODINU


I


Zbog smanjenja ostvarenih prihoda nastalih u prvom kvartalu 2009. godine, a u cilju uspostavljanja likvidnosti Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu, obustavlja se izvršavanje pojedinih rashoda i izdataka u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu, a koji su u vezi sa člankom 25. do članka 34. Zakona o izvršavanju proračuna Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 87/08).


II


Mjerama privremenog izvršenja Vlada Federacije Bosne i Hercegovine će obustaviti izvršenje svih rashoda iz članka I ove Odluke u trajanju od 45 dana od dana objavljivanje navedene Odluke.


III


Mjerama privremenog obustavljanja izvršenja Proračuna Vlada Federacije Bosne i Hercegovine nalaže da se zaustavi preuzimanje obveza i/ili produženje rokova plaćanja i nalaže zabranu preraspodjele proračunskih sredstava radi preuzimanja obveza.


IV


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine obavijestit će Parlament Federacije Bosne i Hercegovine o obustavljanju izvršavanja pojedinih rashoda i izdataka Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu iz članka I Odluke.


V


Za realizaciju ove Odluke zadužuju se svi proračunski korisnici i Federalno ministarstvo financija-Federalno ministarstvo finansija, svatko u okviru svoje nadležnosti.


VI


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 240/09
26. ožujka 2009. godine
Sarajevo

Premijer
Dr. Nedžad Branković, v.r.