Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), tačke III Odluke o usvajanju Programa utroška sa kriterijima za raspodjelu sredstava Tekući grantovi -"Podsticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva, Konsolidacija rudnika uglja u Federaciji BiH i Konsolidacija "Krivaja" Zavidovići" utvrđenim u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije ("Službene novine Federacije BiH", broj 16/09), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 96. sjednici održanoj 25. marta 2009. godine, donosi


O D L U K U

O DAVANJU SAGLASNOSTI NA PRIJEDLOG ODLUKE O RASPODJELI DIJELA SREDSTAVA FEDERALNOG
MINISTARSTVA ENERGIJE, RUDARSTVA I INDUSTRIJE, TEKUĆI GRANTOVI - KONSOLIDACIJA
"KRIVAJA" ZAVIDOVIĆI ZA FINANSIRANJE
TROŠKOVA RADA IP "KRIVAJA" D.O.O. ZAVIDOVIĆI
- POMOĆ RADNICIMA DO OTVARANJA STEČAJNOG
POSTUPKA


I


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine daje saglasnost na Prijedlog odluke o raspodjeli dijela sredstava Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije Tekući grantovi - Konsolidacija "Krivaja" Zavidoviči za finansiranje troškova rada IP "Krivaja" d.o.o. Zavidovići - pomoć radnicima do otvaranja stečajnog postupka.


II


Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo finansija - Federalno ministarstvo financija i Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, svako u okviru svoje nadležnosti.


III


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 223/09
25. marta 2009. godine
Sarajevo

Premijer
Dr. Nedžad Branković, s.r.