Na osnovu člana 19. stav 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 68. sjednici održanoj 3. septembra 2008. godine, donosi


R J E Š E NJ E

O IMENOVANJU KOMISIJE ZA UTVRĐIVANJE
PRIJEDLOGA KANDIDATA IZ REDA HRVATSKOG
NARODA ZA JEDNOG ČLANA REGULATORNE
KOMISIJE ZA ELEKTRIČNU ENERGIJU U
FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE


I


Imenuje se Komisija za utvrđivanje prijedloga kandidata iz reda hrvatskog naroda za jednog člana Regulatorne komisije za električnu energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine, u sastavu:

1. MUHIBIJA DELIĆ, predsjednik
2. mr. HILMO ŠEHOVIĆ, član
3. DARKO PRANJIĆ, član
4. VITKA BOŠNJAK, član
5. NEDŽAD NUMIĆ, član


II


Zadatak Komisije iz tačke I ovog Rješenja je da razmotri sve prijave podnesene na javni oglas u propisanom roku i utvrdi listu s užim izborom najboljih kandidata koji ispunjavaju kriterije za imenovanje, o čemu će sastaviti zapisnik.


III


Komisija nakon utvrđivanja liste sa užim izborom, poziva na intervju sve kandidate s liste, nakon Čega predlaže rang listu sa najboljim kandidatima.


IV


Nakon provedenog postupka, Komisija je dužna dostaviti prijedlog rang liste sa najboljim kandidatima Vladi Federacije Bosne i Hercegovine radi donošenja odluke o prijedlogu kandidata iz reda hrvatskog naroda za jednog člana Regulatorne komisije za električnu energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine.


V


Ovo Rješenje stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 775/08
3. septembra 2008. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.