Na osnovu člana 15., a u vezi sa članom 22. i 2 namještenicima u organima državne službe u Feder Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 49/05), sekretar Vlade Federacije Bosne i Hercegovine donosi


R J E Š E NJ E

1. Imenuje se Komisija za provođenje Javnog oglasa za prijem namještenika u radni odnos u Sekretarijatu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine - Kabinet dopremijera - federalnog ministra finansija u sastavu:

1) ARIJANA STRINIĆ, predsjednik
2) DANICA VRDOLJAK, član
3) OMER POPARA, član
2. Zadatak Komisije je da razmotri sve prijave podnesene na javni oglas i utvrdi listu kandidata koji ispunjavaju uslove oglasa i listu kandidata koji ne ispunjavaju uslove oglasa o čemu će se sastaviti Zapisnik. Lista se utvrđuje prema svim uslovima koji su traženi Javnim oglasom.
3. Nakon provedenog postupka Komisija je dužna dostaviti Sekretaru Vlade Federacije Bosne i Hercegovine liste kandidata sa Zapisnikom, radi donošenja odluke o prijemu namještenika u radni odnos.
4. Za rad i angažovanje članova Komisije na navedenim poslovima isplatit će se novčana naknada u skladu sa Odlukom o načinu obrazovanja i utvrđivanju visine naknade za rad radnih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih organa državne službe ("Službene novine Federacije BiH", br. 80/07, 84/07 i 6/08).
5. Visina naknade odredit će se posebnim rješenjem.
6. Ovo Rješenje objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH".


Broj 03/07-34-200-1/08
28. jula/srpnja 2008. godine
Sarajevo

Sekretar Vlade
Ismet Trumić, s.r.