Na osnovu člana 19. stav 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i člana 9. Uredbe o uslovima, kriterijima i postupku dodjele stanova iz člana 13. Zakona o prestanku primjene Zakona o napuštenim stanovima ("Službene novine Federacije BiH", broj 29/08), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 60. sjednici održanoj 25. juna 2008. godine, donijela je


R J E Š E NJ E

O IMENOVANJU KOMISIJE ZA UTVRĐIVANJE RANG
LISTE ZA DODJELU STANOVA U SKLADU SA UREDBOM O USLOVIMA, KRITERIJIMA I POSTUPKU
DODJELE STANOVA IZ ČLANA 13. ZAKONA O
PRESTANKU PRIMJENE ZAKONA O NAPUŠTENIM
STANOVIMA


1. Imenuje se Komisija za utvrđivanje rang-liste za dodjelu stanova u skladu sa Uredbom o uslovima, kriterijima postupku dodjele stanova iz člana 13. Zakona o prestanku primjene Zakona o napuštenim stanovima (u daljnjem teksti Komisija), u sastavu:

- EDITA KALAJDŽIĆ, diplomirani pravnik, predsjednica Komisije
- GORAN RATKOVIĆ, diplomirani pravnik, član
- IVO RAMLJAK, član
- DIJANA DEAN, diplomirani pravnik, član
- SANELA JAKUBOVIĆ, diplomirani pravnik, član

2. Stručno-administrativne poslove za potrebe Komisije obavljat će sekretar, kojeg na prijedlog direktora Službe za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne Hercegovine, imenuje Komisija.
3. Zadatak Komisije je da, u skladu sa Uredbom o uslovima, kriterijima i postupku dodjele stanova iz člana 13. Zakona o prestanku primjene Zakona o napuštenim stanovima, utvidi rang-listu za dodjelu stanova koju je dužna dostaviti Administrativnoj komisiji Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.
4. Predsjednici i članovima Komisije za rad isplatit će se naknada sukladno Odluci o načinu obrazovanja i utvrđivanju visine naknade za rad radnih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih organa državne službe ("Službene novine Federacije BiH", br. 80/07, 84/07 i 6/08).
5. Visina naknade odredit će se posebnim rješenjem, a na prijedlog predsjednice Komisije.
6. Ovo Rješenje stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 577/08
25. juna/lipnja 2008. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.