Na osnovu člana 19. stav 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), a u vezi sa članom 9. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 12/03 i 34/03), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 60. sjednici održanoj 25. juna 2008. godine, donijela je


R J E Š E NJ E

O IMENOVANJU KOMISIJE ZA UTVRĐIVANJE
KANDIDATA ZA DVA ČLANA KOMISIJE ZA KONCESIJE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE


1. Imenuje se Komisija za utvrđivanje kandidata za dva člana Komisije za koncesije Federacije Bosne i Hercegovine u sastavu:
- Dr. JASMIN BUČO, Federalno ministarstvo prostornog
uređenja, predsjednik
- GORDANA BRAČKOVIĆ, Komisija za koncesije
FBiH, član
- ZADA GABELA, Federalno ministarstvo fmansija, član
- STIPO BULJAN, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, član
- ESAD OSMANBEGOVIĆ, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, član
2. Zadatak Komisije je da razmotri sve prijave podnesene na javni konkurs, na osnovu principa iz člana 3. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 12/03 i 34/03) sastavi listu s užim izborom najboljih kandidata koji ispunjavaju kriterije za imenovanje i obavi intervju sa kandi-datima koji su ušli u uži izbor.
3. Nakon provedenog postupka, Komisija će sačiniti izvještaj o radu i Vladi Federacije Bosne i Hercegovine pismeno predložiti rang-listu sa najboljim kandidatima prema svim uvjetima koji su traženi javnim konkursom.
4. Za rad članova Komisije na navedenim poslovima isplatit će se naknada u skladu sa odredbama Odluke o načinu obrazovanja i visini naknade za rad stručnih komisija i drugih radnih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih organa državne službe ("Službene novine Federacije BiH", br. 80/07, 84/07 i 6/08).
5. Visina naknade odredit će se posebnim rješenjem, a na prijedlog predsjednika Komisije;
6. Ovo Rješenje stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije".


V broj 559/08
25. juna/lipnja 2008. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.