Na osnovu člana 19. stav 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i člana 9. stav 2. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 12/03 i 34/03), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 59. sjednici održanoj 18. juna 2008. godine, donosi


R J E Š E NJ E

O IMENOVANJU KOMISIJE ZA UTVRĐIVANJE
PRIJEDLOGA JEDNOG KANDIDATA IZ FEDERACIJE
BOSNE I HERCEGOVINE ZA IMENOVANJE U
DRŽAVNU REGULATORNU KOMISIJU ZA
ELEKTRIČNU ENERGIJU


I


Imenuje se Komisija za utvrđivanje prijedloga jednog kandidata iz Federacije Bosne i Hercegovine za imenovanje u Državnu regulatornu komisiju za električnu energiju, u sastavu:

1. MUHIBIJA DELIĆ, predsjednik
2. mr. STIPO BULJAN, član
3. TARIK BEGIĆ, član
4. JASMINA PAŠIĆ, član
5. DARKO PRANJIĆ, član


II


Zadatak Komisije iz tačke I ovog Rješenja je da odmah po zatvaranju javnog konkursa razmotri sve prijave podnesene na javni oglas, sačini listu sa užim izborom kandidata koji ispunjavaju kriterije za imenovanje, po potrebi prikupi dodatne informacije o kandidatima, obavi intervju sa kandidatima i nakon toga, putem pismene preporuke, predloži Vladi Federacije Bosne i Hercegovine rang-listu sa najboljim kandidatima na dalje razmatranje.


III


Ovo Rješenje stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 510/08
18. juna 2008. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.