Na osnovu člana 70. Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 35/05), sekretar Vlade Federacije Bosne i Hercegovine donosi


R J E Š E NJ E


1. Imenuje se Komisija za provođenje Javnog konkursa za prijem jednog (1) pripravnika u Sekretarijat Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u sljedećem sastavu:

1. DIJANA DEAN, predsjednica
2. MIRSADA JAHIĆ, član
3. EDINA ZUKIĆ, član

2. Zadatak Komisije je da razmotri sve prijave podnesene na Javni konkurs i utvrdi Listu kandidata koji ispunjavaju sve uvjete konkursa i Listu kandidata koji ne ispunjavaju uvjete konkursa o čemu će sačiniti Zapisnik.
3. Nakon provedenog postupka, Komisija je dužna dostaviti liste kandidata sa Zapisnikom Sekretaru Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, radi donošenja odluke o prijemu pripravnika.
4. Za rad i angažiranje članova Komisije na navedenim poslovima isplatit će se novčana naknada u skladu sa Odlukom o načinu obrazovanja i visine naknade za rad stručnih komisija i drugih rednih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih organa državne službe ("Službene novine Federacije BiH", br. 80/07, 84/07 i 6/08).
5. Visina naknade odredit će se posebnim rješenjem.
6. Ovo Rješenje stupa na snagu odmah i objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH".


Broj 03/07-34-50/08
5. juna/lipnja 2008. godine
Sarajevo

Sekretar Vlade
Ismet Trumić, s.r.