Na osnovu člana 19. stav 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 42. sjednici održanoj 16. januara 2008. godine, donosi


R J E Š E NJ E

O IMENOVANJU KOMISIJE ZA IZRADU DIOBENOG
BILANSA IZMEĐU SEKRETARIJATA VLADE
FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE I GLAVNOG
UREDA VLADE FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE


I


Imenuju se članovi Komisije za izradu diobenog bilansa između Sekretarijata Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Glavnog Ureda Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u sastavu:

1. AZRA ALKALAJ, predsjednica
2. ARIJANA STRINIC, član
3. FATA MEHMEDAGIĆ, član
4. AIDA KULENOVIĆ, član
5. NENAD PAVLOVIĆ, član


II


Zadatak Komisije iz tačke I ovog Rješenja je da u skladu sa Uredbom o Glavnom Uredu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 87/07), Uredbom o izmjenama i dopunama Uredbe o Stručnoj službi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 44/07), Zakonom o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 35/05) i Odluke o postupku primopredaje službenih akata ukinutih i novoosnovanih federalnih organa uprave i federalnih ustanova ("Službene novine Federacije BiH", br. 20/98), pripremi za Vladu Federacije Bosne i Hercegovine odgovarajuće odluke o dodjeli pokretnih stvari i opreme, državnih službenika i namještenika, službenih akata, te utvrdi diobeni bilans između Sekretarijata Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Glavnog Ureda Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.
Rok za pripremu odluka je 15 dana od dana donošenja ovog Rješenja.


III


Za učešće u radu Komisije, predsjedniku i članovima Komisije pripada naknada u skladu sa odredbom tačke V Odluke o načinu obrazovanja i utvrđivanju visine naknade za rad radnih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih organa državne službe ("Službene novine Federacije BiH", broj 80/07 i 84/07).


IV


Ovo Rješenje stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 31/08
16. januara/siječnja 2008. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.