Na osnovu člana 19. stav 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i tačke I Odluke o načinu obrazovanja i utvrđivanju visine naknade za rad radnih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih organa državne službe ("Službene novine Federacije BiH", broj 80/07, 84/07 i 6/08), na prijedlog Federalnog ministarstva finansija-Federalnog ministarstva financija, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 53. sjednici održanoj 24. aprila 2008. godine, donosi


R J E Š E NJ E

O IMENOVANJU RADNE GRUPE ZA UTVRĐIVANJE
STANJA DUGA PO OSNOVU NEUPLAĆENIH
DOPRINOSA ZA PIO/MIO ZA UPOSLENIKE
PRIJAŠNJEG FEDERALNOG MINISTARSTVA
ODBRANE-FEDERALNOG MINISTARSTVA OBRANE I
VOJSKE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE U
PERIODU OD 01.04.1996. GODINE DO 31.12.2005.
GODINE


I


Imenuje se Radna grupa za utvrđivanje stanja duga po osnovu neuplaćenih doprinosa za PIO/MIO za uposlenike prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane-Federalnog ministarstva obrane i Vojske Federacije Bosne i Hercegovine u periodu od 01.04.1996. godine do 31.12.2005. godine (u daljnjem tekstu: Radna grupa) u slijedećem sastavu:

1. MARKO ŠTRBAC, predsjednik Radne grupe,
2. EDALETA SMAIĆ, Sekretarijat Vlade Federacije Bosne i Hercegovine - član,
3. TIHOMIR ĆURAK, Federalno ministarstvo finansija-Federalno ministarstvo financija-član
4. MIRA BRADARA, Federalno ministarstvo finansija-Federalno ministarstvo financija -član
5. EMIR KLARIĆ, Federalni zavod za PIO/MIO - član,
6. ESMA KARAHMET, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike - član,
7. FADIL IMAMOVIC, Federalno ministarstvo za pitanje boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata -Federalno ministarstvo za pitanje branitelja i invalida domovinskog rata - član.

Za sekretara Radne grupe imenuje se ZEJNA SIJERČIĆ.


II


Zadatak Radne grupe iz tačke I ovog Rješenja je da utvrdi stanje duga po osnovu neuplaćenih doprinosa za PIO/MIO za uposlenike prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane-Federalnog ministarstva obrane i Vojske Federacije Bosne i Hercegovine u periodu od 01.04.1996. godine do 31.12.2005. godine i da informaciju o tome dostavi Vladi Federacije Bosne i Hercegovine radi razmatranja, sa prijedlogom zaključaka.


III


Radna grupa je dužna zadatak iz tačke II ovog Rješenja izvršiti u roku od 90 dana od dana stupanja na snagu ovog Rješenja.


IV

Zadatak Radne grupe iz tačke II ovog Rješenja smatrat će se izvršenim nakon prihvatanja izvještaja o radu od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.


V


Visina naknade za rad članovima Radne grupe i sekretaru bit će utvrđena posebnim rješenjem koje će u skladu sa odredbama tačke V Odluke o načinu obrazovanja i utvrđivanju visine naknade za rad radnih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih organa državne službe donijeti federalni ministar finansija-federalni ministar financija, a na osnovu kriterija iz tačke IV Odluke.


VI


Sredstva za naknade članovima Radne grupe i sekretaru, po izvršenom poslu osigurat će predlagač akta o imenovanju Radne grupe, odnosno Federalno ministarstvo finansija-Federalno ministarstvo financija.


VII


Ovo Rješenje stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 350/08
24. aprila/travnja 2008. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.