Na osnovu člana 21. Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05 i 8/06), a u vezi sa članom 16. Uredbe o kancelarijskom poslovanju organa uprave i službi za upravu u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 20/98), sekretar Vlade Federacije Bosne i Hercegovine donosi


R J E Š E NJ E

O IMENOVANJU KOMISIJE ZA NADZOR NAD
VRŠENJEM KANCELARIJSKOG POSLOVANJA ZA
KALENDARSKU 2007. GODINU

1. Imenuje se Komisija za nadzor nad vršenjem kancelarijskog poslovanja za kalendarsku 2007. godinu Sekretarijata Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u sastavu:

1) MIRSADA JAHIĆ, predsjednik
2) ARIJANA STRINIC, član
3) EDALETA SMAIĆ, član

2. Zadatak Komisije je da izvrši kontrolu pravilnosti u vršenju i obavljanju kancelarijskog poslovanja koji obuhvaća: primanje, otvaranje, pregledanje i raspoređivanje pošte, odnosno akata, zavođenje akata, združivanje akata, dostavljanje predmeta i akata u rad, rad sa aktima, razvođenje predmeta i akata, rokovnik predmeta, otpremanje pošte, pregled ispravnosti vođenja osnovne i pomoćne knjige evidencija u okviru kancelarijskog poslovanju o predmetima i aktima iz nadležnosti Sekretarijata, arhiviranje predmeta, način njihovog čuvanja i stručnog održavanja, odabiranje arhivske grade i izdvajanje bezvrijednog registraturskog materijala, vođenje arhivske knjige, predaja arhivske grade nadležnom arhivu, postupanje sa pečatima i štambiljima.
3. Nakon izvršene kontrole pravilnosti u obavljanju i vršenju kancelarijskog poslovanja Komisija je dužna dostaviti Izvještaj o radu Sekretaru Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.
4. Za rad i angažovanje članova Komisije na navedenim poslovima isplatit će se novčana naknada u skladu sa Odlukom o načinu obrazovanja i utvrđivanju visine naknade za rad radnih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih organa državne službe ("Službene novine Federacije BiH", br. 80/07, 84/07 i 6/08).
5. Visina naknade odredit će se posebnim rješenjem.
6. Ovo Rješenje objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH".

Broj 03/07-34-50-3/08
25. aprila/travnja 2008. godine
Sarajevo

Sekretar Vlade
Ismet Trumić, s.r.