Na osnovu člana 19. stav 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), a s ciljem realizacije Zaključka Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, V broj 45/08 od 9. januara 2008. godine, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 51. sjednici, održanoj 4. aprila 2008. godine, donosi


R J E Š E NJ E


I


Imenuje se Komisija za primopredaju dokumentacije Projekta za tehničku pomoć socijalnom osiguranju (SITAP), u slijedećem sastavu:

1. dr. stom. VILDANA DODER - Federalno ministarstvo zdravstva, predsjednik
2. ZILHA ADEMAJ, dipl. ecc. - Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH, član
3. ERNIS IMAMOVIĆ - Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, član
4. SULEJMAN GARIB - Federalni zavod MIO/PIO, član
5. FATIMA JUKIĆ-MEHINAGIĆ - Federalno ministarstvo finansija-Federalno ministarstvo financija, član.


II


Zadatak Komisije iz tačke I ovog Rješenja je da izvrši primopredaju dokumentacije proistekle iz implementacije projektnih komponenti Projekta za tehničku pomoć socijalnom osiguranju (SITAP).


III


Primopredaju dokumentacije, u ime Projekta za tehničku pomoć socijalnom osiguranju (SITAP), obavit će direktor Jedinice za implementaciju Projekta za tehničku pomoć socijalnom osiguranju (SITAP), prim. dr. IBRAHIM RAMIĆ.


IV


Komisija je dužna zadatak iz tačke II ovog Rješenja izvršiti u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ovog Rješenja.


V


Zadatak Komisije iz tačke II ovog Rješenja smatrat će se izvršenim nakon prihvatanja izvještaja o radu Komisije od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.


VI


Visina naknade za rad predsjednika i članova Komisije iz tačke I ovog Rješenja, bit će utvrđena posebnim rješenjem, koje će u skladu sa odredbama tačke V Odluke o načinu obrazovanja i utvrđivanja visine naknade za rad radnih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih organa državne službe ("Službene novine Federacije BiH", broj 80/07), donijeti federalni ministar finansija - federalni ministar financija, a na osnovu kriterija iz tačke IV navedene Odluke.


VII


Sredstva za naknadu predsjedniku i članovima Komisije iz tačke I ovog Rješenja, po izvršenom zadatku, izvršit će predlagač akta o imenovanju Komisije, odnosno Federalno ministarstvo finansija-Federalno ministarstvo financija.


VIII


Ovo Rješenje stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 270/08
4. aprila/travnja 2008. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.