Na osnovu člana 19. stav 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i tačke I Odluke o načinu obrazovanja i utvrđivanju visine naknade za rad radnih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih organa državne službe ("Službene novine Federacije BiH", broj 80/07, 84/07 i 6/08), na prijedlog Federalnog ministarstva finansija-Federalnog ministarstva financija, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 47. sjednici održanoj 28. februara 2008. godine, donosi


R J E Š E NJ E

O IMENOVANJU KOMISIJE ZA VERIFIKACIJU NEISPLAĆENIH OBAVEZA PREMA DOBAVLJAČIMA
ZA ROBE, MATERIJALE I USLUGE PRIJAŠNJEG
FEDERALNOG MINISTARSTVA ODBRANE-FEDERALNOG MINISTARSTVA OBRANE I DRUGIH
FEDERALNIH ORGANA NASTALIH U
PERIODU OD 01.04.1996. GODINE DO 31.12.2005.
GODINE


I


Imenuje se Komisija za verifikaciju neisplaćenih obaveza prema dobavljačima za robe, materijale i usluge prijašnjeg. Federalnog ministarstva odbrane-Federalnog ministarstva obrane i drugih federalnih organa nastalih u periodu od 01.04.1996. godine do 31.12.2005. godine (u daljnjem tekstu: Komisija), u slijedećem sastavu:

1. MARKO ŠTRBAC, predsjednik Komisije,
2. DONKO JOVIĆ, Federalno ministarstvo finansija-Federalno ministarstvo financija - član,
3. AMELA MUFTIĆ, Federalno ministarstvo finansija-Federalno ministarstvo financija - član,
4. SENAD BRANKOVIĆ, Federalno ministarstvo finansija -Federalno ministarstvo financija - član,
5. EDIN ŠPAGO, - član.

Za sekretara Komisije imenuje se EDALETA SMAIĆ.


II


U radu Komisije, kao stručna lica, učestvuju i dva predstavnika Ministarstva odbrane-obrane Bosne i Hercegovine, i to:

1. JADRANKA KORMAN,
2. FAZILA MURATOVIĆ.


III


Zadatak Komisije iz tačke I ovog Rješenja je da:
- usaglasi stanje i utvrdi osnovanost obaveza prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane-Federalnog ministarstva obrane i drugih federalnih organa u periodu od 01.04.1996. godine do 31.12.2002. godine koje su bile predmetom unutrašnjeg duga, sukladno Zakonu o utvrđivanju i načinu izmirenja unutrašnjih obaveza Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 66/04, 49/05 i 35/06),
- usaglasi stanje i utvrdi osnovanost obaveza prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane - Federalnog ministarstva obrane prema dobavljačima za robe, materijale i usluge za period 01.01.2003. godine do 31.12.2005. godine,
- verificira pojedinačne obaveze, sukladno propisima,
- dostavlja mjesečni izvještaj Vladi Federacije o verificiranim obavezama prema dobavljačima za robe, materijale i usluge,
- dostavi evidencije Federalnom ministarstvu finansija -Federalnom ministarstvu financija sa pregledom svih obaveza prema dobavljačima za robe, materijale i usluge, kao i evidenciju o verificiranim obavezama.


IV


Komisija je dužna zadatke iz tačke III ovog Rješenja izvršiti u roku od 90 dana od dana stupanja na snagu ovog Rješenja.


V


Zadaci Komisije iz tačke III ovog Rješenja smatrat će se izvršenim nakon prihvatanja izvještaja o radu Komisije od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.


VI


Visina naknade za rad predsjedniku i članovima Komisije, tehničkom i stručnim licima iz tačke I i II ovog Rješenja bit će utvrđena posebnim rješenjem koje će u skladu sa odredbama tačke V Odluke o načinu obrazovanja i utvrđivanju visine naknade za rad radnih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih organa državne službe donijeti ministar Federalnog ministarstva finansija - Federalnog ministarstva financija, a na osnovu kriterija iz tačke IV Odluke.


VII


Sredstva za naknade predsjedniku i članovima Komisije, tehničkom i stručnim licima iz tačke I i II ovog Rješenja, po izvršenom poslu izvršit će predlagač akta o imenovanju Komisija, odnosno Federalno ministarstvo finansija-Federalno ministarstvo financija.


VIII


Ovo Rješenje stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 124/08
2008. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.