Na osnovu člana 7. Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine ("Službeni glasnik BiH", broj 49/04, 19/05, 52/05, 92/05, 8/06, 24/06, 70/06) i Odluke o načinu obrazovanja i utvrđivanju visine naknade za rad radnih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih organa državne službe ("Službene novine Federacije BiH", broj 80/07,84/07 i 6/08), sekretar Vlade Federacije Bosne i Hercegovine donosi


R J E Š E NJ E

O IMENOVANJU KOMISIJE ZA PROVOĐENJE
POSTUPKA JAVNE NABAVKE


I


Imenuje se Komisija za provođenje postupka javne nabavke (u daljnjem tekstu: Komisija) za nabavku novog putničkog vozila marke PASSAT za potrebe Sekretarijata Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, u sljedećem sastavu:

- ARIJANA STRINIĆ, predsjedavajuća,
- ALMA GAŠEVIĆ - MUSLIĆ, član i
- EDIN GAFIĆ, član.


II


Imenovane osobe dužne su, u provođenju postupka javne nabavke, postupati sukladno odredbama Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine i podzakonskim aktima za navedeni zakon.


III


Zadatak Komisije je da utvrdi plan rada Komisije, izradi metodologiju za ocjenjivanje ponuda, obavi pregovore, otvori prispjele ponude, sačini zapisnik o otvaranju ponuda, ocijeni prispjele ponude i sačini izvještaj o radu i daje preporuku za dodjelu ugovora na način propisan Zakonom o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine, provedbenim propisima i općim aktima iz oblasti javnih nabavki.


IV


Ovlašćenja Komisije za izvršavanje zadataka po ovom Rješenju su:

- direktna korespondencija sa ponuđačima vezano za pojašnjenja ponuda/zahtjeva sa pravom na ovjeru dokumenata potpisanih od strane predsjedavajuće Komisije,
- ovlašćenje za pregovaranje,
- ovlašćenja da po potrebi angažira stručnu osobu.


V


Članovi Komisije dužni su potpisati Izjavu o nepristrasnosti i povjerljivosti u odnosu na ponuđače koja je sastavni dio ovog Rješenja.


VI


Za rad i angažovanje u radu Komisije, predsjedavajućoj i članovima Komisije pripada pravo na naknadu sukladno Odluci o, načinu obrazovanja i utvrđivanju visine naknade za rad radnih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih organa državne službe ("Službene novine Federacije BiH", br. 80/07,84/07 i 6/08) o čemu će se donijeti posebno rješenje.


VII


Ovo Rješenje stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH".


Broj 03/07-34-81/08
4. marta/ožujka 2008. godine
Sarajevo

Sekretar
Vlade Federacije
Bosne i Hercegovine
Ismet Trumić, s.r.