Na osnovu člana 19. stav 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), a u vezi člana 34. Ugovora o zajedničkom ulaganju između IP "Krivaja" d.o.o. Zavidovići i ''Ferimpex" d.o.o. Zavidovići i člana 4. Protokola o rješavanju otvorenih pitanja i odredaba Odluke o načinu obrazovanja i utvrđivanju visine naknade za rad radnih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih organa državne službe ("Službene novine Federacije BiH", broj 80/07, 84/07 i 67/08), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 79. sjednici održanoj 26. novembra 2008. godine, donosi


R J E Š E NJ E

O IMENOVANJU KOMISIJE ZA KONTROLU
IZVRŠENJA OBAVEZA IZ UGOVORA O
ZAJEDNIČKOM ULAGANJU IZMEĐU IP "KRIVAJA"
D.O.O. ZAVIDOVIĆI I "FERIMPEKS" D.O.O.
ZAVIDOVIĆI I UGOVORA O OSNIVANJU
ZAJEDNIČKOG DRUŠTVA I RJEŠAVANJE SVIH
OTVORENIH PITANJA IZ UGOVORA O
ZAJEDNIČKOM ULAGANJU


I


Imenuje se Komisija za kontrolu izvršenja obaveza iz Ugovora o zajedničkom ulaganju između IP "KRIVAJA" d.o.o. Zavidovići i "Ferimpeks" d.o.o. Zavidovići i Ugovora o osnivanju zajedničkog društva i rješavanje svih otvorenih pitanja iz Ugovora o zajedničkom ulaganju (u daljnjem tekstu: Komisija), u sastavu:

1. MUHIBIJA DELIĆ, predsjednik
2. SENAD MAKIĆ, zamjenik
3. DRAGO VRBIĆ, član
4. MUZAFER KAPETAN, član
5. HAKIJA OSMIĆ, član
6. FERID MUJANOVIĆ, član .
7. NURIJA PRIJIĆ, član
8. VLADO SOLDO, član


II


Zadatak Komisije iz tačke I ovog Rješenja je da vrši kontrolu izvršenja obaveza iz Ugovora o zajedničkom ulaganju između IP "KRIVAJA" d.o.o. Zavidovići i "Ferimpeks" d.o.o. Zavidovići i Ugovora o osnivanju zajedničkog društva, da na odgovarajući način rješava sva otvorena pitanja iz Ugovora o zajedničkom ulaganju, te da koordinira i pomaže u realizaciji Ugovora.
Komisija će najmanje tromjesečno podnositi izvještaj Vladi Federacije Bosne i Hercegovine o poduzetim aktivnostima i načinu rješavanja otvorenih pitanja iz Ugovora o zajedničkom ulaganju.


III


Za učešće u radu Komisije, predsjedniku, zamjeniku i članovima pripada naknada koja će biti isplaćena iz sredstava predlagača Članova Komisije.


IV


Ovo Rješenje stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 982/08
26. novembra 2008. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.