Na osnovu člana 19. stav 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 20/06 i 81/06), a u vezi sa članom 27. stav 2. Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 29/03, 54/04, 67/05 i 81/06), tačka IV Odluke o prihvatanju ponuda u postupku odabira i prihvatanja strateškog partnera za povećanje osnovnog kapitala - dokapitalizaciju JP BH Airlines d.o.o Sarajevo, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 75. sjednici održanoj 29. oktobra 2008. godine, donijela je


R J E Š E NJ E

O IMENOVANJU ČLANOVA KOMISIJE ZA
PREGOVORE O DETALJIMA UGOVORA O
DOKAPITALIZACIJI SA TURKISH AIRLINES,
TURSKA


I


U skladu sa Zaključkom V broj 397/07 o prihvatanju informacije o realizaciji Odluke za iznalaženje strateškog partnera za dokapitalizaciju JP "B&H Airlines" d.o.o. Sarajevo, Vlada Federacije BiH imenuje Komisiju u sljedećem sastavu:
1. MIHAD HAJRO, predsjednik
2. NUDŽEIM REČICA, član
3. dr. SANDRA KRALJEVIĆ - SOČE, član
4. ESAD OSMANBEGOVIĆ, član
5. PLAMENKO ČUSTOVIĆ, član
6. NEVENA VOKIĆ, član
7. MUAMER KARAICA, član
Za sekretara Komisije imenuje se AMIR BARALIĆ direktor prometnog sektora JP BH Airlines d.o.o. Sarajevo.


II


Zadatak Komisije je da obavi pregovore sa odabranom kompanijom TURKISH AIRLINES, TURSKA o svim detaljima Ugovora o dokapitalizaciji. Uz saglasnost i upute Vlade Federacije Bosne i Hercegovine po određenim pitanjima o kojim nije nadležna da zauzima stavove, Komisija će nakon obavljenih pregovora u roku od 30 (trideset) dana dostaviti tekst Ugovora Vladi Federacije Bosne i Hercegovine na odobravanje i potpisivanje.


III


Za obavljanje administrativno tehničkih poslova u radu Komisije bit će korišteni raspoloživi potencijali JP "B&H Airlines" d.o.o. Sarajevo i Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH.
Zadužuje se Agencija za privatizaciju da, po okončanju pregovora i usvajanju konačnog teksta Ugovora na sjednici Vlade FBiH, izvrši isplatu naknade članovima Komisije.


IV


Komisija će o svome radu i rezultatima redovno izvještavati Vladu Federacije Bosne i Hercegovine.


V broj 925/08
29. oktobra/listopada 2008. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.