Na osnovu člana 19. stav 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, a na prijedlog Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, na 70. sjednici, održanoj 24. septembra 2008. godine, donijela je sljedeće


R J E Š E NJ E

O IMENOVANJU EKSPERTNOG TIMA


I


Imenuje se Ekspertni tim Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za praćenje realizacije Akcionog plana za provedbu mjera iz dokumenta "Polazne osnove strategije sigurnosti drumskog saobraćaja Federacije Bosne i Hercegovine 2008. -2013." u sastavu:

1. PAVO BOBAN, Federalno komunikacija - predsjednik,
2. KEMAL ADEMOVIĆ, Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova - član,
3. SAFET KAPO, Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova - član,
4. Dr. JASMINKA KOVAČEVIĆ, Federalno ministarstvo zdravstva - član,
5. ADNAN ZEKOVIĆ, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke - član.
Administrativno-tehničke poslove za potrebe Ekspertnog tima obavljat će SEVDA BOSTANDŽIĆ, Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova.


II


Naknada predsjedniku, članovima i licu koje će obavljati
administrativno-tehničke poslove, za učešće u radu Ekspertnog tima, utvrdit će se posebnim Rješenjem u skladu sa tačkom V odluke o načinu obrazovanja i utvrđivanja visine naknada za rad radnih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih organa državne službe ("Službene novine Federacije BiH", broj 80/07, 84/07, 6/08).

III


Ovo Rješenje stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 876/08
24. septembra/rujna 2008. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.