Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 73. sjednici, održanoj 15. listopada 2008. godine, donosi


O D L U K U

O ODOBRAVANJU UTROŠKA SREDSTAVA UTVRĐENIH PRORAČUNOM FEDERACIJE BOSNE HERCEGOVINE ZA 2008. GODINU SLUŽBI ZA ZAJEDNIČKE POSLOVE ORGANA I TIJELA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA ADAPTACIJU OBJEKTA U ULICI HALIDA NAZEČIĆA BROJ 4 SARAJEVO KOJI KORISTI INSTITUT ZA ISTRAŽIVANJE ZLOČINA PROTIV ČOVJEČNOSTI I MEĐUNARODNOG PRAVA


I


Odobrava se Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Služba; utrošak sredstava za adaptaciju objekta u ulici Halida Nazečića broj 4 Sarajevo koji koristi Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava, u iznosu od 1.930.000,00 KM.
Adaptacija iz stavka 1. ove točke obuhvata gradevinsko-zanatske radove, te radove na instalacijama vodovoda i kanalizacije, elektroinstalacijama, mašinskim instalacijama i vanjsko uređenje.


II

Zadužuje se Služba da, sukladno projektnoj dokumentaciji koju je izradilo poduzeće PLAN d.o.o. Konjic, putem otvorenog postupka, provede proceduru izbora najpovoljnijeg ponuditelja za izvođenje radova iz točke I ove Odluke.


III


Sredstva iz točke I ove Odluke bit će isplaćena sa pozicije Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 97/07 i 27/08), razdjel 12, glava 1202 - Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine, ekonomski kod 821600 - Rekonstrukcija i adaptacija dodijeljenih objekata od strane Vlade FBiH Instituta za istraživanje ratnih zločina protiv čovječnosti i medunarodnog prava.


IV


Za realiziranje ove Odluke zadužuje se Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine.


V


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 863/08
15. listopada 2008. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, v.r.