Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 73. sjednici, održanoj 15. oktobra 2008. godine, donosi


O D L U K U

O ODOBRAVANJU UTROŠKA SREDSTAVA
UTVRĐENIH BUDŽETOM FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE ZA 2008. GODINU SLUŽBI ZA
ZAJEDNIČKE POSLOVE ORGANA I TIJELA
FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA
ADAPTACIJU OBJEKTA U ULICI HALIDA NAZEČIĆA
BROJ 4 SARAJEVO KOJI KORISTI INSTITUT ZA
ISTRAŽIVANJE ZLOČINA PROTIV ČOVJEČNOSTI I
MEĐUNARODNOG PRAVA


I


Odobrava se Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Služba) utrošak sredstava za adaptaciju objekta u ulici Halida Nazečića broj 4 Sarajevo koji koristi Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava, u iznosu od 1.930.000,00 KM.
Adaptacija iz stava 1. ove tačke obuhvata građevinsko-zanatske radove, te radove na instalacijama vodovoda i kanalizacije, elektroinstalacijama, mašinskim instalacijama i vanjsko uređenje.


II


Zadužuje se Služba da, u skladu sa projektnom dokumentacijom koju je izradilo preduzeće PLAN d.o.o. Konjic, putem otvorenog postupka, provede proceduru izbora najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova iz tačke I ove Odluke.


III


Sredstva iz tačke I ove Odluke bit će isplaćena sa pozicije Budžeta/Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 97/07 i 27/08), razdjel 12, glava 1202 - Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine, ekonomski kod 821600 - Rekonstrukcija i adaptacija dodijeljenih objekata od strane Vlade FBiH Institutu za istraživanje ratnih zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava.


IV


Za realizaciju ove Odluke zadužuje se Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine.


V


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 863/08
15. oktobra 2008. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.