Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 72. sjednici, održanoj 7. oktobra 2008. godine, donosi


O D L U K U

O IZMJENI I DOPUNI ODLUKE O RASPODJELI
DIJELA SREDSTAVA TEKUĆIH GRANTOVA -
"PODSTICAJ PROIZVODNJI I PRESTRUKTURIRANJE
INDUSTRIJE I RUDARSTVA" FEDERALNOG
MINISTARSTVA ENERGIJE, RUDARSTVA I
INDUSTRIJE ZA FINANSIRANJE PROGRAMA
PRIVREDNIH DRUŠTAVA SA VEĆINSKIM UČEŠĆEM
DRŽAVNOG KAPITALA I OPĆINA


I


U Odluci o raspodjeli dijela sredstava Tekućih grantova -"Podsticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva" Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za finansiranje programa privrednih društava sa većinskim učešćem državnog kapitala i općina ("Službene novine Federacije BiH", broj 60/08) u tački I stav 1. pod a) alineja 16. mijenja se i glasi:
"- Glavna sindikalna podružnica IP "Krivaja" d.o.o. Zavidovići za pomoć radnicima IP "Krivaja" d.o.o. Zavidovići u prelaznom periodu, u iznosu od 350.000,00 KM."
U stavu 2. na kraju teksta briše se tačka i dodaju se riječi: "izuzev za korisnika Glavna sindikalna podružnica IP "Krivaja" d.o.o. Zavidovići, koja je dužna, nakon utroška odobrenih sredstava u skladu sa zakonom, dostaviti Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije izvještaj sa spiskom radnika i iznosima pojedinačnih isplata.


II


Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 840/08
7. oktobra 2008. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.