Na osnovu čl. 32. i 43. Zakona o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu ("Službene novine Federacije BiH", br. 97/07 i 27/08), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 70. sjednici održanoj 24. septembra 2008. godine, donosi


O D L U K U

O IZMJENAMA ODLUKE O USVAJANJU PROGRAMA
UTROŠKA SA KRITERIJIMA ZA RASPODJELU
SREDSTAVA TEKUĆI GRANTOVI - "PODSTICAJ
PROIZVODNJI I PRESTRUKTURIRANJE INDUSTRIJE
I RUDARSTVA" UTVRĐENIM U BUDŽETU
FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2008.
GODINU FEDERALNOM MINISTARSTVU ENERGIJE,
RUDARSTVA I INDUSTRIJE


I


U Odluci o usvajanju programa utroška sa kriterijima za raspodjelu sredstava Tekući grantovi -"Podsticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva" utvrđenim u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije ("Službene novine Federacije BiH", broj 20/08) u tački I u tabelarnom prikazu pod rednim rednim brojem 1. u koloni "Naziv programa", riječi: "u kojima vlasnička prava po osnovu državnog kapitala vrši ovo Ministarstvo" zamjenjuju se riječima: "i općine".


II


U tački II stav 1. riječi: "u kojima vlasnička prava po osnovu državnog kapitala vrši ovo Ministarstvo" zamjenjuju se riječima: "i općine".


III


Tačka III mijenja se i glasi:
"Odluke o raspoređivanju sredstava navedenih u programu iz tačke I ove Odluke pod rednim brojem 1. donosi Vlada Federacije Bosne i Hercegovine.
Odluke o raspoređivanju sredstava navedenih u programu iz tačke I ove Odluke redni br. 2. i 3. donosi federalni ministar, uz saglasnost Vlade Federacije Bosne i Hercegovine."


IV


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 811/08
24. septembra 2008. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.