Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), a u vezi sa provođenjem procedure promjene strukture kapitala po osnovu zajedničkog ulaganja IP "Krivaja" d.o.o. Zavidovići u skladu sa Uredbom o pravilima promjene strukture kapitala preduzeća po osnovu zajedničkog ulaganja ("Službene novine Federacije BiH", broj 73/06), na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 70. sjednici održanoj 24. septembra 2008. godine, donosi


O D L U K U

O REFUNDACIJI SREDSTAVA ISPLAĆENIH
POVJERIOCIMA PO UGOVORU O ZAJEDNIČKOM
ULAGANJU IZMEĐU IP "KRIVAJA" D.O.O. ZAVIDOVIĆI I "FERIMPEX" D.O.O. ZAVIDOVIĆI


I


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine će u cijelosti izmiriti obaveze prema povjeriocima za slučaj da imovina novoosnovanog Društva, a koja je unesena od strane ulagača IP "Krivaja" d.o.o. Zavidovići, bude predmet prinudne naplate od strane povjerilaca.
Ukoliko Vlada Federacije Bosne i Hercegovine ne postupi u skladu sa stavom 1. ove tačke obavezuje se da će novoosnovanom društvu u cijelosti izmiriti direktnu, indirektnu, materijalnu i nematarijalnu štetu nastalu zbog nepostupanja po ovom osnovu.


II


Potrebna sredstva za finansiranje obaveza Federacije Bosne i Hercegovine iz tačke I ove Odluke obezbijedit će se iz sredstava ostvarenih privatizacijom preduzeća i banaka i iz planiranih sredstava za podsticanje restrukturiranja rudarstva i industrije.


III


Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo finansija-Federalno ministarstvo financija, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije i Agencija za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine, svako u okviru svojih nadležnosti.


IV


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH'.


V broj 807/08
24. septembra/rujna 2008. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.