Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 68. sjednici, održanoj 3. rujna 2008. godine, donosi


O D L U K U

O ODOBRAVANJU UTROŠKA SREDSTAVA
UTVRĐENIH PRORAČUNOM FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE ZA 2008. GODINU SLUŽBI ZA
ZAJEDNIČKE POSLOVE ORGANA I TIJELA
FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA
ADAPTACIJU VELIKE SALE I PRATEĆIH PROSTORA
U ZGRADI PARLAMENTA FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE


I


Odobrava se Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Služba) utrošak sredstava za adaptaciju Velike sale i pratećih prostora u zgradi Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, ulica Hamdije Kreševljakovića 3 u Sarajevu, u iznosu od 1.500.000,00 KM.
Adaptacija iz stavka 1. ove točke obuhvata građevinsko zanatske radove i enterijersko uređenje sale kao i pratećih prostora, uvođenje elektronskog glasanja i simultanog prevođenja, novo rješenje ozvučenja i rasvjete sale, kao i enterijersko uređenje ulaznog hola u prizemlju zgrade.


II


Zadužuje se Služba da, sukladno projektnoj dokumentaciji koju je izradilo poduzeće I.D.E.A. d.o.o. Sarajevo, putem otvorenog postupka, provede proceduru izbora najpovoljnijeg ponuditelja za izvođenje radova iz točke 1. ove Odluke.


III


Sredstva iz točke I ove Odluke bit će isplaćena sa pozicije Proračuna/Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 97/07 i 27/08), razdjel 12, glava 1202 - Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine, ekonomski kod 821600 - Rekonstrukcija i adaptacija objekata za potrebe Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i njezinih organa i tijela.


IV


Za realizaciju ove Odluke zadužuje se Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine.


V


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 780/08
3. rujna/septembra 2008. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, v.r.