Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i člana 40. stav 4. Zakona o dugu, zaduživanju i garancijama u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 86/07), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 62. sjednici održanoj 10. jula 2008. godine, donosi


O D L U K U

O DAVANJU SAGLASNOSTI ZA PRIHVATANJE
KREDITA BANK AUSTRIA CREDITANSTALT AG -
BEČ ZA FINANSIRANJE PROJEKTA IZGRADNJE
VODOVODA FOJNICA - KISELJAK I
KANALIZACIJSKOG KOLEKTORA LEPENICA -
KISELJAK


I


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Vlada Federacije) prihvata robni kredit u iznosu od 4.995.149,00 EUR, uvećane za troškove i kamate, utvrđene prema uslovima Kreditnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Bank Austria Creditanstalt AG - Beč za finansiranje Projekta izgradnje vodovoda Fojnica - Kiseljak i kanalizacijskog kolektora Lepenica - Kiseljak.


II


Vlada Federacije saglasna je da se iz sredstava kredita iz tačke I ove Odluke finansira nabavka opreme za izgradnju vodovoda Fojnica - Kiseljak i kanalizacijskog kolektora Lepenica - Kiseljak, inžinjerski konsalting i test pritiska ugrađene opreme.


III


Vlada Federacije potvrđuje da je usaglašeni i parafirani Kreditni sporazum između Bosne i Hercegovine koju zastupa Ministarstvo finansija i trezora i Bank Austria Creditanstalt AG -Beč za finansiranje Projekta vodosnabdijevanja, prihvatljiv za Federaciju Bosne i Hercegovine.


IV


Implementacija Kreditnog sporazuma iz tačke I ove Odluke ne zahtijeva donošenje novih ili izmjenu postojećih zakona, ali podliježe potvrđivanju Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na osnovu člana 40. Zakona o dugu, zaduživanju i garancijama u Federaciji Bosne i Hercegovine.


V


Za realizaciju ove Odluke zadužuje se Federalno ministarstvo finansija - Federalno ministarstvo financija.


VI


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 618/08
10. jula 2008. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.