Na temelju članka 22. Zakona o proračunima u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 19/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 62. sjednici, održanoj 10. srpnja 2007. godine, donosi


O D L U K U

O OBUSTAVLJANJU IZVRŠAVANJA POJEDINIH
RASHODA I IZDATAKA U PRORAČUNU FEDERACIJE
BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2008. GODINU


I


Zbog smanjenja ostvarenih prihoda u odnosu na rashode, a u cilju uspostavljanja likvidnosti Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu obustavlja izvršavanje pojedinih rashoda i izdataka u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine za 2008, godinu u trajanju od 45 dana, a na osnovu Zakona o proračunima u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 19/06).


II


Mjerama privremenog obustavljanja izvršenja Vlada Federacije Bosne i Hercegovine će obustaviti izvršenje svih rashoda u visini od 20% osim rashoda utvrđenih kao prioriteti po Zakonu o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 97/07 i 27/08).


III


Mjerama privremenog izvršenja Vlada Federacije Bosne i Hercegovine će zaustaviti preuzimanja obveza i predlaže produženje ugovorenih rokova plaćanja.


IV


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine o Odluci o obustavljanju izvršavanja pojedinih rashoda i izdataka u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu obavijestit će Parlament Federacije Bosne i Hercegovine odmah nakon donošenja te Odluke.


V


Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo financija-Federalno ministarstvo finansija i svi ostali budžetski korisnici, svatko u okviru svoje nadležnosti.


VI


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 604/08
10. srpnja/jula 2008. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, v.r.