Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i člana 40. stav 4. Zakona o dugu, zaduživanju i garancijama u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 86/07), na 59. sjednici održanoj u Sarajevu 18. juna 2008. godine, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U
O DAVANJU SAGLASNOSTI ZA PRIHVATANJE
KREDITA BAWAG P.S.K. BANK FUR ARBEIT UND
WIRTSCHAFT UND OSTERREICHISCHE
POSTSPARKASSE AKTIENGESELLSCHAFT - BEČ ZA
FINANSIRANJE PROJEKTA OPREMANJA DOMA
ZDRAVLJA MOSTAR


I


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Vlada Federacije) prihvata robni kredit u iznosu od 811.155,37 EUR, uvećane za troškove i kamate, utvrđene prema uslovima Kreditnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i BAWAG RS.K. Bank fur Arbeit und Wirtschaft und Osterreichische Postsparkasse Aktiengesellschaft - Beč.


II


Vlada Federacije saglasna je da se iz sredstava kredita iz tačke I ove Odluke finansira Projekt opremanja Doma zdravlja Mostar.


III


Vlada Federacije potvrđuje da je usaglašeni i parafirani Kreditni sporazum između Bosne i Hercegovine koju zastupa Ministarstvo finansija i trezora i BAWAG P.S.K. Bank fur Arbeit und Wirtschaft und Osterreichische Postsparkasse Aktiengesellschaft - Beč za finansiranje Projekta opremanja Doma zdravlja Mostar, prihvatljiv za Federaciju Bosne i Hercegovine.


IV


Implementacija Kreditnog sporazuma iz tačke I ove Odluke ne zahtijeva donošenje novih ili izmjenu postojećih zakona, ali podliježe potvrđivanju Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na osnovu člana 40. Zakona o dugu, zaduživanju i garancijama u Federaciji Bosne i Hercegovine.


V


Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo finansija-Federalno ministarstvo financija i Federalno ministarstvo zdravstva, svako u okviru svoje nadležnosti.


VI


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 523/08
18. juna/lipnja 2008. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.