Na osnovu člana 36. stav 2. Zakona o udruženjima i fondacijama ("Službene novine Federacije BiH", broj 45/02), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 57. sjednici, održanoj 29. maja 2008. godine, donosi


O D L U K U

O DAVANJU SAGLASNOSTI STRANOJ NEVLADINOJ
ORGANIZACIJI "MARIA PORTA DEL CIELO
PROGETTO MEĐUGORJE", CORSO RACCONIGI BR.
48 10139 TORINO, ITALIJA, ZA OSNIVANJE
PREDSTAVNIŠTVA U FEDERACIJI BOSNE I
HERCEGOVINE


I


Daje se saglasnost stranoj nevladinoj organizaciji "MARIA PORTA DEL CIELO PROGETTO MEĐUGORJE", Corso Racconigi br. 48 10139 Torino, Italija, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine, sa sjedištem u Međugorju bb, Općina Čitluk.


II


Osnivač predstavništva je "MARIA PORTA DEL CIELO PROGETTO MEĐUGORJE",Corso Racconigi br. 48 10139 Torino, Italija. '


III


Predstavništvo se osniva u bilju stvaranja kulture solidarnosti kroz obrazovanje volontera i mobiliziranja mladih za akcije pomoći u inostranstvu s posebnim naglaskom na Federaciju BiH; organizovanje i vođenje konkretnih akcija reintegracije u društvo preko osnivanja integralnih porodičnih zajednica u Federaciji BiH sa svrhom prihvaćanja osoba koje su isključene iz društva i marginalizirane, kao što su maloljetnici, starije i hendikepirane osobe, stranci i osobe iz zemalja koje nisu članice Evropske zajednice; organizovanje i vođenje službi prevencije na terenu, koje omogućuju potpuno uključivanje u društvo i u radni kontekst osoba koje su u oskudici i kojima prijeti rizik marginalizacije te omogućiti tim osobama početak radne aktivnosti, čime se mijenja njihovo duhovno, socijalno i ekonomsko stanje što je i uzrokom tog stanja oskudice.


IV


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 463/08
29. maja 2008. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.